Θέλουν να "χτίσουν" ελληνική σχολή πόλο

Σπορ
Θέλουν να "χτίσουν" ελληνική σχολή πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ομοσπονδιακοί πόλο Θοδωρής Βλάχος και Ηλίας Μαχαίρας βρέθηκαν στο Ηράκλειο και μίλησαν για το νέο πρόγραμμα που επιχειρείται…

Με στόχο τη δημιουργία της ελληνικής σχολής υδατοσφαίρισης, η οποία θα χτιστεί με την καθοδήγηση των ομοσπονδιακών τεχνικών και την αγαστή συνεργασία των κατά τόπους προπονητών ξεκίνησε η εφαρμογή ενός νέου προγράμματος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν, βρέθηκαν το προηγούμενο διήμερο στο Ηράκλειο, μετά τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά, ο προπονητής της Εθνικής Ανδρών Θοδωρής Βλάχος, της Εθνικής Νέων Ηλίας Μαχαίρας και Παίδων Φώντας Λεμπέσης. Οι εν λόγω τεχνικοί συναντήθηκαν με τους προπονητές της Κρήτης ανταλλάσσοντας απόψεις και δίνοντας τους κατευθυντήριες οδηγίες για τον τρόπο που θα πρέπει να δουλεύουν προπονητικά για την ανάδειξη των παικτών που θα πλαισιώνουν τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε camp Κ15 στο κολυμβητήριο του Λίντο για την επιλογή των αθλητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2023.

«Είναι χαρά μου που επιστρέφω στο Ηράκλειο, μετά την τρομερή φιλοξενία στο «Σαμαρτζίδης Καπ», το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά έρχομαι για έναν άλλο σκοπό, στα πλαίσια της διάδοσης του αθλήματος της υδατοσφαίρισης. Εγώ ως προπονητής της Εθνικής Ανδρών και ο Ηλίας Μαχαίρας ως προπονητής της Εθνικής Νέων, προσπαθούμε να έρθουμε σε επαφή με τους προπονητές της περιφέρειας, εκτός Αθηνών. Να μιλήσουμε μαζί τους, να ανταλλάξουμε απόψεις, να τους δώσουμε κατευθύνσεις, σε πρώτη φάση, που θέλουμε να ακολουθήσουν όλοι στο βαθμό που γίνεται. Αυτό θέλουμε να ξεκινήσουμε και σιγά σιγά να γιγαντωθεί ώστε να έχουμε όλοι οι προπονητές μια κοινή γραμμή στον τρόπο της προπόνησης ,πως σκεφτόμαστε, πως ενεργούμε…», τόνισε στη «Ν.Κ.» ο Θοδωρής Βλάχος και συνέχισε: «Έχω πιο πολύ χρόνο τώρα να ασχοληθώ περισσότερο με την ανάπτυξη του αθλήματος, θέλω να έρθω κοντά με τους προπονητές και σαν προπονητής της Εθνικής τα τελευταία οκτώ χρόνια θέλω να τους δώσω τις γνώσεις μου, όσα έχω δει, την εξέλιξη του αθλήματος έστω και αν δουλεύουν σε πιο χαμηλό επίπεδο. Να μπορέσω να δώσω κάποιες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θέλω, ως προπονητής της Ανδρών, να δουλεύουν οι προπονητές. Σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος κάποιος να το ακολουθήσει όμως μέσα από την κουβέντα και μέσα από τα παραδείγματα μπορώ να δώσω κάποιες κατευθύνσεις ώστε σιγά σιγά να μπούμε σε μία σειρά και να δημιουργήσουμε την ελληνική σχολή υδατοσφαίρισης».

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Ανδρών μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον προπονητή του ΟΦΗ Κώστα Φιτσανάκη: «Από τους προπονητές της Κρήτης ξέρω τον Φιτσανάκη, είναι εργάτης του αθλήματος μας, πιστεύω η δουλειά που κάνει θα έχει αποτελέσματα. Το Ηράκλειο όπως και άλλες επαρχιακές πόλεις υστερούν από ανθρώπους σαν τον Κώστα… Να δουλεύουν πολύ, να έχουν γνώσεις και υπομονή ώστε να έρθει κάποιο αποτέλεσμα. Όχι μόνο προβιβασμός της ομάδας αλλά να βγουν παιδιά που θα στελεχώσουν τις Εθνικές ομάδες Εφήβων, Νέων και Ανδρών. Αυτή μπορεί να είναι μία επιτυχία για έναν προπονητή που δουλεύει σε μία πόλη όπως το Ηράκλειο αλλά και φυσικά ο στόχος της κάθε ομάδας».

Ο Θοδωρής Βλάχος αναφέρθηκε και στην Εθνική ομάδα, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι το Παγκόσμιο το καλοκαίρι στην Ιαπωνία.

Προσπαθούμε στην Εθνική να βρισκόμαστε τουλάχιστον 2 ημέρες το μήνα για να κάνουμε κάποιες αξιολογήσεις , να δούμε νέους παίκτες που διεκδικούν θέση στην ομάδα. Είναι όλοι οι παίκτες σε φουλ απασχόληση, τα Χριστούγεννα θα κάνουμε μία κοινή προετοιμασία στον Πειραιά, με την Εθνική Ιταλίας. Η πρώτη επίσημη διοργάνωση θα είναι το Μάρτιο, στο Word Cup που θα έχουμε μια πρώτη γεύση, με μεγάλο στόχο το Παγκόσμιο το καλοκαίρι στην Ιαπωνία, εκεί θα υπάρξουν και δύο εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς. Στόχοι πάντα υψηλοί και θέλουμε να έχουμε τη μεγαλύτερη διάκριση».

Βλέπει τον ΟΦΗ στην Α2

Για το πρόγραμμα συνέργειας των Εθνικών προπονητών με τους κατά τόπους προπονητές μίλησε και ο Χανιώτης τεχνικός της ομάδας Νέων και Εφήβων Ηλίας Μαχαίρας: «Είναι μία δράση της Ομοσπονδίας που αποφασίσαμε να γίνει φέτος. Να επισκεφτούμε όλες τις Περιφέρειες της χώρας ώστε να περάσει μία φιλοσοφία για το τι θέλουμε και το πώς πρέπει να είναι ο σύγχρονος Έλληνας παίκτης. Για να δημιουργήσουμε μία δική μας σχολή στην υδατοσφαίριση. Θέλουμε να είμαστε ανοιχτοί προς τους προπονητές γιατί οι επιτυχίες των Εθνικών ομάδων οφείλονται και στους σωματειακούς προπονητές αφού οι αθλητές, το μεγαλύτερο χρόνο, δουλεύουν μαζί τους. Παράλληλα γίνεται οι πρώτες κλήσεις από τον κ. Λεμπέση μέσω camp που κάνουμε μετρήσεις στα παιδιά της περιφέρειας. Eδώ βρίσκονται 25 παιδιά από όλη την Κρήτη. Θα συγκεντρωθούν 50 παιδιά, μέσα από τα οποία θα επιλέξουν τους 20 αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την ομάδα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι το πρώτο καμπ προεθνικής ομάδας και παρακολουθούμε για να δούμε σε τι κατάσταση είναι τα παιδιά της Κρήτης”.

O Hλίας Μαχαίρας αναφέρθηκε και στο ΝΟΧανίων, στον οποίο βρισκόταν μέχρι την προηγούμενη σεζόν ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του και για την πορεία του ΟΦΗ: «Δεν ήταν καλό το ξεκίνημα του ΝΟΧ, μην ξεχνάμε όμως ότι είναι πολύ δύσκολο το έργο της επαρχίας μέσα στη συνθήκη αυτή και με τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν. Ο ΝΟΧανίων καταφέρνει να είναι στο κλαμπ της Α1, νομίζω θα τα καταφέρει σε έναν δύσκολο όμιλο. Όπως και ο ΟΦΗ στην Α2 έχει αρκετές πιθανότητες να διεκδικήσει την άνοδο στην παραπάνω κατηγορία…».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News