Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πόλο η Εθνική Νέων Ανδρών

Σπορ
Στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πόλο η Εθνική Νέων Ανδρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε και την Κροατία 8-7 το συγκρότημα του Ηλία Μαχαίρα…

Στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των νέων ανδρών που διεξάγεται στην Ποντγκόριτσα προκρίθηκε η εθνική ομάδα. Το σύνολο του Ηλία Μαχαίρα νίκησε σήμερα (22/9) 8-7 την Κροατία, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης της διοργάνωσης, και πήρε το «εισιτήριο» για τους «4» της διοργάνωσης. Εκεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αντιμετωπίσει αύριο (23/9, 20:00) το νικητή του αποψινού (20:00) προημιτελικού ανάμεσα στο Μαυροβούνιο και την Ισπανία.

Η εθνική έπαιρνε από την αρχή του αγώνα προβάδισμα ενός γκολ, ωστόσο οι «Χρβάτσκι» κατάφερναν πάντα να «απαντούν», με αποτέλεσμα, 2:59 πριν τη λήξη του δευτέρου οκταλέπτου, το σκορ να είναι ισόπαλο 4-4. Στη συνέχεια, ωστόσο, η Κροατία πήρε για πρώτη φορά στον αγώνα κεφάλι στο σκορ, με τον Ζβόνο να «γράφει» το 5-4 με γκολ στον παίκτη παραπάνω, 1:28 πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Όμως, η ελληνική ομάδα, η οποία δεν σκόραρε στην τρίτη περίοδο, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τους Κανδανολέοντα και Σπάχιτς και προηγήθηκε 6-5, 3:56 πριν τη λήξη του αγώνα. Στη συνέχεια το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «έχασε» τους Καστρινάκη και Χρήστο Μπιτσάκο που αποβλήθηκαν με τρεις ποινές, ενώ η Κροατία ισοφάρισε 6-6 με πέναλτι του Ράντιτς, 2:38 πριν το τέλος. Ακολούθως και ο Στόγιανατς αποβλήθηκε με τρεις ποινές, ενώ στη συνέχεια η εθνική πήρε -για πρώτη φορά στον αγώνα- προβάδισμα δύο τερμάτων (8-6, 43΄΄ πριν τη λήξη), χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι Κανδανολέων (στον παίκτη παραπάνω) και Λυκούδης, και «κλείδωσε» ουσιαστικά τη νίκη.

Οι «Χρβάτσκι» μείωσαν σε 8-7, 33 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη, ωστόσο ο χρόνος που απέμενε στην Κροατία δεν ήταν αρκετός για την ανατροπή και η εθνική πανηγύρισε σπουδαία πρόκριση στους «4» της διοργάνωσης.

Τα οκτάλεπτα: 1-0, 3-3, 0-2, 4-2.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρακούρος, Μπουζαλάς 1, Λυκούδης 1, Τόττης, Αλμύρας 1, Καστρινάκης, Γκίλλας 2, Σπάχιτς 1, Μυρίλος, Πούρος, Χ. Μπιτσάκος, Κανδανολέων 2, Ηλιόπουλος.

ΚΡΟΑΤΙΑ: Τζούλα, Μπούρτζελεζ 1, Λιέπαβα 1, Μπούσιτς 1, Μπούρμπουραν 1, Πάβλιτς, Νίκο Τσούμπρανιτς, Ράνταν, Ράντιτς 1, Ζβόνο 2, Μόζαρα, Στόγιανατς, Μάουρο Ιβάν Τσούμπρανιτς.

Πηγή ΑΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News