Επιβλητικές εμφανίσεις για τις Εθνικές Παίδων και Κορασίδων

Σπορ
Επιβλητικές εμφανίσεις για τις Εθνικές Παίδων και Κορασίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ16 που γίνεται σε Βόλο και Λάρισα αντίστοιχα…

Πολύ εύκολο έργο είχε η εθνική υδατοσφαίρισης των Παίδων, στο δεύτερο παιχνίδι της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ16, που φιλοξενείται στο Βόλο. Η ομάδα του Φώντα Λεμπέση συνέτριψε 21-4 την αδύναμη Ελβετία, έκανε το "2 στα 2" και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα νοκ-άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν ότι η εθνική στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε επτά πέναλτι (!) και τα αξιοποίησε όλα με επτά διαφορετικούς παίκτες.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναμένεται να "σφραγίσει" την πρωτιά στον 4ο όμιλο με αύριο (23/8, 20:30), με νίκη επί της Γεωργίας, η οποία σήμερα ηττήθηκε από την Ιαπωνία με 14-9.

Τα εξάλεπτα: 6-0, 7-2, 4-1, 4-1

ΕΛΛΑΔΑ: Μαυριόπουλος, Λυκούδης 4, Κόκκινος 1, Καρατζάς 3, Καπράγκος, Λασκαρίδης 3, Ζερβουδάκης 1, Μητράκης 1, Ζαχόπουλος 3, Σιαμάς 1, Μπελέσης 2, Χωματάς 2, Κρατημένος

ΕΛΒΕΤΙΑ: Μούσελι, Μπότσο, Λουέτι 1, Κατιλάζ, Μπραμπιλάσκα, Γκέσερ 2, Γιάνκοβιτς, Φλίκιγκερ, Βαλσαντζιάκομο, Ρουτζ, Ραβέτα 1, Πιτσόλι, Ξαντίπε

Από τα υπόλοιπα σημερινά ματς, ξεχώρισε το ντέρμπι του 1ου ομίλου, όπου το Μαυροβούνιο επικράτησε 14-12 της Αυστραλίας. Ο όμιλος αυτός διασταυρώνεται στα νοκ-άουτ με τον όμιλο της εθνικής, κάτι που σημαίνει ότι, εφόσον η ελληνική ομάδα τερματίσει πρώτη, θα αντιμετωπίσει στους "16" την Αυστραλία.

Στην πρώτη θέση οι Κορασίδες

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Κορασίδων συνέτριψε 21-3 την Ελβετία, στον τελευταίο της παιχνίδι για την Α΄ φάση του Παγκοσμιου Πρωταθλήματος Κ16, που διεξάγεται στη Λάρισα. Το συγκρότημα του Γιώργου Τσόκα δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, καθώς η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν χαώδης, και πλέον ετοιμάζεται για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Εχοντας τερματίσει πρώτη στον Β΄ όμιλο, η εθνική θα τεθεί επικεφαλής στον ΣΤ΄ όμιλο της Β΄ φάσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία, τη Νότια Αφρική και την Τουρκία. Οι δύο πρώτοι του νέου γκρουπ προκρίνονται στα νοκ-άουτ προημιτελικά. Βάσει του αρχικού προγράμματος, η ελληνική ομάδα θα παίξει αύριο το πρωί με την Ιαπωνία και το βράδυ με τη Νότια Αφρική.

Τα εξάλεπτα: 9-2, 5-0, 3-1, 4-0

ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη 6, Κοβάτσεβιτς 2, Φουράκη 2, Δρακωτού 1, Πιόβαν, Κανελλοπούλου 1, Μπέτα 1, Παπαδοπούλου 2, Γαλανοπούλου 2, Κλαψιανού 2, Καραμπέτσου 2, Μπεκρή

ΕΛΒΕΤΙΑ: Ραβέλια, Σβαμπ 1, Ματσάρια, Τζένκινσον, Σέφερ, Γκρανσάμπ, Αντράντε Ντουάρτε, Νουσμπάουμερ 2, Χες, Ντάσιτς

Στα σημαντικότερα σημερινά ματς, η Ισπανία νίκησε 6-3 τις ΗΠΑ, που τερμάτισαν τελευταίες στον όμιλό τους (καθώς χθες είχαν χάσει και από την Ιαπωνία), ενώ η Ουγγαρία επιβλήθηκε 9-4 της Ιταλίας. Πλέον στη Β΄ φάση σχηματίζεται ένας "όμιλος θανάτου", με Ουγγαρία, ΗΠΑ και Αυστραλία να διεκδικούν δύο εισιτήρια για τα προημιτελικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News