Από τον ΟΦΗ… στην Εθνική ο ηρακλειώτης τερματοφύλακας Βασίλης Καβουσανός

Σπορ
Από τον ΟΦΗ… στην Εθνική ο ηρακλειώτης τερματοφύλακας Βασίλης Καβουσανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλήθηκε από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό στο συγκρότημα πόλο των Ανδρών για το ξεκίνημα της προετοιμασίας ενόψει Ευρωπαϊκού...

Με οδηγό το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών θα ξεκινήσει την επόμενη Πέμπτη την προετοιμασία της για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στο Σπλιτ (29/8 – 10/9) της Κροατίας. Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος στις κλήσεις του συμπεριέλαβε και τον 21χρονο ηρακλειώτη τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης Βασίλη Καβουσανό (γιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Γιώργου Καβουσανού) όπως και τους Χανιώτες πολίστες Δημήτρη Σκουμπάκη, Μανώλη Σολανάκη και Στέλιο Αργυρόπουλουλο- Κανάκη.

«Και την περίμενα και όχι αυτή την εξέλιξη. Έκανα μία καλή χρονιά με τον Απόλλωνα και χαίρομαι που ήρθε αυτή η τιμητική πρόσκληση από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου, χαίρομαι που θα είμαι μέλος της και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ βαρύ το σκουφάκι αυτό…», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο Βασίλης Καβουσανός και συνεχίζει:

«Η συμμετοχή στην εθνική ομάδα είναι το όνειρο κάθε επαγγελματία αθλητή. Το ήθελα πάρα πολύ και χαίρομαι με αυτή την πρόσκληση. Στόχος μου είναι να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία που μου δίνεται και να εδραιωθώ με τον καιρό την ομάδα. Πριν μερικά χρόνια κάποιους από τους παίκτες τους έβλεπα μόνο στην τηλεόραση, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα τους έχω συμπαίκτες. Είναι σπουδαίο που θα είμαι μαζί τους στην ίδια πισίνα. Είναι μεγάλη τιμή, σίγουρα έχω πολλά να πάρω και θα προσπαθήσω για το καλύτερο».

Ο νεαρός τερματοφύλακας δεν κρύβει την ικανοποίηση του για το επίπεδο της εθνικής ομάδας πόλο της χώρας μας και δηλώνει βέβαιος και για το μέλλον της: «Αυτή η Εθνική ομάδα έχει πετύχει σπουδαία πράγματα και της αξίζει να βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο. Έχουν προηγηθεί μεγάλες επιτυχίες και είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες».

Το όνειρο συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εκπληρώνεται για τον ηρακλειώτη τερματοφύλακα που μπορεί πλέον να ονειρεύεται και τη συμμετοχή του σε μια Ολυμπιάδα: «Μετά το όνειρο της συμμετοχής στην Εθνική μακάρι να έρθει και η συμμετοχή σε μια Ολυμπιάδα. Δεν θα μπορούσα να ονειρευτώ κάτι μεγαλύτερο! Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να φανώ αντάξιος της πρόσκλησης του κ. Βλάχου».

«Ο ΟΦΗ στην Α1»

Ως γνωστό, η Εθνική ομάδα πόλο των Ανδρών, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για το Ευρωπαϊκό θα βρεθεί στο κολυμβητήριο Ηρακλείου 27-29 Ιουλίου για το διεθνές τουρνουά «Σαμαρτζίδεια» όπου θα συμμετάσχουν και οι Εθνικές Μαυροβουνίου, Γερμανίας, Ολλανδίας και Βουλγαρίας.

«Το τουρνουά γίνεται μετά από 20 χρόνια ξανά στο Ηράκλειο. Μακάρι να είμαι και εγώ εδώ. Θα είναι ένα δυνατό τουρνουά προετοιμασίας πριν το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα». Ο Βασίλης Καβουσανός αναφέρθηκε και στη χρονιά που ολοκληρώθηκε με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Α1 αλλά και την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. «Ήταν μια καλή χρονιά για τον Απόλλων Σμύρνης. Καταφέραμε να φτάσουμε στους τελικούς, όπου βρήκαμε στο δρόμο μας τον Ολυμπιακό όμως δεν τα καταφέραμε στον 3ο ημιτελικό. Πήραμε μέρος στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Γενικά ήταν μια πολύ ωραία χρονιά και χαίρομαι που και τη νέα περίοδο θα είμαι μέλος της ομάδας του Απόλλωνα αφού ανανεώσαμε τη συνεργασία μας».

Τέλος μίλησε και για τον ΟΦΗ, την ομάδα στην οποία γαλουχήθηκε ως αθλητής, αγωνιζόμενος σε αυτήν μέχρι και πριν λίγα χρόνια: «Μέχρι πριν μερικά χρόνια ήμουν στον ΟΦΗ και θέλω να πηγαίνει καλά. Όταν βρίσκομαι στο Ηράκλειο κάνω προπονήσεις με την ομάδα. Τους εύχομαι τα καλύτερα και μακάρι να καταφέρει ξανά κάποια μέρα να επανέλθει στην Α1 κατηγορία».

«Τα καλύτερα έρχονται»

Την ικανοποίηση του, εν τω μεταξύ, εκφράζει με ανακοίνωση του ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ για την εξέλιξη του Βασίλη Καβουσανού, του παιδιού που από τα σπλάχνα της ομάδας του Ηρακλείου, βρίσκεται πλέον στην Εθνική πόλο των Ανδρών.

«Ένα παιδί γέννημα-θρέμμα της υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ, στην τρίτη ομάδα του κόσμου, την Χάλκινη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, Εθνική ομάδα πόλο, των Ανδρών.

Ο Ηρακλειώτης Βασίλης Καβουσανός, είναι στις επιλογές του Ομοσπονδιακού τεχνικού Θόδωρου Βλάχου, για την προετοιμασία της Εθνικής ομάδας εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Σπλιτ (29/8 – 10/9).

Ο Βασίλης Καβουσανός, αγωνίζεται πλέον στον Απόλλωνα Σμύρνης και τον καμαρώνουμε στην Α1 κατηγορία πόλο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, συγχαίρει τον αθλητή, για την μεγάλη τιμητική διάκριση, που είναι για αυτόν, η κλήση στην Εθνική πόλο, μια Παγκόσμια δύναμη της υδατοσφαίρισης.

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ, αισθάνεται υπερήφανος, που ένα παιδί απο τα σπλάχνα του συλλόγου, είναι στις επιλογές της Εθνικής μας ομάδας και εύχεται κάποια στιγμή να τον καμαρώσει και βασικό κάτω απο τα γκολπόστ της Εθνικής.

Μπράβο Βασίλη, συνέχισε τη δουλειά και τα καλύτερα έρχονται!», αναφέρει ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News