Με ισοπαλία ξεκίνησε η Εθνική πόλο των Ανδρών στο Παγκόσμιο

Σπορ
Με ισοπαλία ξεκίνησε η Εθνική πόλο των Ανδρών στο Παγκόσμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορούσε και τη νίκη απέναντι στην ισχυρή Κροατία, έμεινε στο 8-8…

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να φύγει με τη νίκη στο πρώτο της παιχνίδι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου. Η Εθνική ήρθε ισόπαλη 8-8 απέναντι στους Κροάτες, σ' ένα ματς στο οποίο ήταν καλύτερη. Η πρωτιά από εδώ και πέρα θα παιχτεί πιθανότατα στη διαφορά τερμάτων, εάν επικρατήσουν οι δύο ομάδες κόντρα σε Γερμανία και Ιαπωνία. Ο πρώτος του κάθε ομίλου περνάει στα προημιτελικά απευθείας, ενώ ο δεύτερος και τρίτος προκρίνεται στα playoffs.

Στο πρώτο οκτάλεπτο η Ελλάδα μπήκε ιδανικά. Άνοιξε το σκορ με τον Γενηδουνιά, αν και ισοφαρίστηκε άμεσα, κατάφερε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-1. "Όπλο" της ήταν η καλή άμυνα και δεν άφηνε περιθώρια στους Κροάτες ακόμη και στον παίκτη λιγότερο, με τον Ζερδεβά να μην απειλείται ουσιαστικά.

Η Κροατία προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο οκτάλεπτο και τα κατάφερε. Μπόρεσε με δύο γκολ να μειώσει σε 4-3 στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ο Βλαχόπουλος διεύρυνε εκ νέου το προβάδισμα της Εθνικής, ωστόσο οι Κροάτες είχαν ξανά απάντηση. Ο Χαρκόφ με δύο μακρινά σουτ ισοφάρισε σε 5-5, με την Ελλάδα να μην δείχνει το ίδιο καλό πρόσωπο στην άμυνα.

Στο τρίτο οκτάλεπτο, η Εθνική κράτησε τους Κροάτες μακριά από την εστία της, με τον Ζερδεβά να "ζεσταίνεται" με καλές αποκρούσεις. Μάλιστα πριν απ' το φινάλε η Ελλάδα πήρε ξανά προβάδισμα, με τις επιθέσεις των Κροατών να έχουν απάντηση.

Στα τελευταία οκτώ λεπτά, η Ελλάδα προσπάθησε να μεγαλώσει τη διαφορά της και να κρατήσει την Κροατία μακριά από το γκολ. Το δεύτερο το κατάφερνε μέχρι και τέσσερα λεπτά πριν απ' το φινάλε, όταν ο Ζούβελα ισοφάρισε σε 7-7 εκμεταλλευόμενος δύο παίκτες παραπάνω.

Σε αυτό το σημείο ο Βλαχόπουλος πέτυχε το τέταρτό του γκολ και έβαλε εκ νέου την Εθνική μπροστά. Η Κροατία είχε απάντηση με μακρινό τέρμα του Μπάσιτς, με την μπάλα μάλιστα να βρίσκει σε χέρια και να αλλάζει πορεία. Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το τέλος.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-3, 2-1, 1-2

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος, Γούβης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος, Τζωρτζάτος.

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Λάζιτς, Μπούκιτς, Βουκίσεβιτς, Ζούβελα, Μάρινιτς-Κράγκιτς, Βρίλιτς, Μπάσιτς, Χαρκόφ, Πόπαντιτς

Πηγή sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News