Φιτσανάκης: Δεν έχουμε βάλει πήχη στον ΟΦΗ, δεν υπάρχει ταβάνι

Σπορ
Φιτσανάκης: Δεν έχουμε βάλει πήχη στον ΟΦΗ, δεν υπάρχει ταβάνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο τεχνικός της ομάδας πόλο μίλησε για την προσπάθεια στην Α2 κατηγορία...

Μέσα σε λίγες ημέρες η ομάδα πόλο του ΟΦΗ κλήθηκε από την Β΄Εθνική να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του πρωταθλήματος της Α2 πόλο και το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό αφού στην πρεμιέρα κατάφερε να πάρει τη νίκη στη δύσκολη έδρα της Πάτρας. «Ήταν μία σημαντική νίκη, κάτι που θα φανεί στην πορεία του πρωταθλήματος γιατί η Πάτρα είναι πολύ καλή ομάδα και δύσκολα κάποιες ομάδες θα περάσουν από την έδρα της. Είναι αυτό που η πρεμιέρα κρύβει εκπλήξεις και δίνει το δικαίωμα σε όλους να είναι αισιόδοξοι… Εμείς πήγαμε με πολύ συγκέντρωση στο παιχνίδι και εν τέλει πήγαν όλα καλά», τόνισε στην εκπομπή «Κρήτη Σήμερα» ο τεχνικός του ΟΦΗ Κώστας Φιτσανάκης εξηγώντας ότι η συμμετοχή στην τελική φάση της Β΄Εθνικής βοήθησε τη νεανική ομάδα του να αποκτήσει εμπειρίες και να πάει με ενθουσιασμό και ορμή στο παιχνίδι.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα πολύ καλό υλικό στον ΟΦΗ που έχει τις δυνατότητες να φτάσει πάρα πολύ ψηλά. Εγώ είμαι στην πισίνα του Ηρακλείου γύρω στις πέντε εβδομάδες και πραγματικά βλέπω παιδιά και στις πιο κάτω ηλικίες που έχουν το ταλέντο να προχωρήσουν και να βοηθήσουν τον ΟΦΗ να ανεβεί κι άλλο… Αυτό βέβαια θέλει πολύ υπομονή και δουλειά… Όλοι δείχνουν τη διάθεση να κάνουν τον κόπο και υπομονή και όλα θα έρθουν σιγά σιγά…».

Ο τεχνικός του ΟΦΗ μιλάει και το ρόστερ του ΟΦΗ μετά τις προσθήκες που έγιναν: «Δεν άλλαξε πάρα πολύ το ρόστερ της ομάδας. Στην ουσία έχουν γυρίσει δύο παιδιά που είναι ηρακλειώτες και ανήκαν σε άλλες ομάδες ενώ ήρθαν άλλα τρία απ΄έξω σε θέσεις που είχαμε ελλείψεις και με την εμπειρία τους θα βοηθήσουν τα δικά μας παιδία να προχωρήσουν. Είναι προσθήκες για να εκπαιδευτούν τα νέα παιδιά και να πάρουν την ομάδα επάνω τους».

Στον ΟΦΗ πάντως δεν έχουν βάλει πήχη στην προσπάθεια τους και ο Κώστας Φιτσανάκης εξηγεί: «Λέω και στα παιδιά ότι εμείς δεν βάζουμε πήχη. Όταν βάζεις πήχη σημαίνει ότι έχεις βάλει και το ταβάνι σου, ξέρεις που μπορείς να τερματίσεις. Εγώ δεν θέλω να σκέφτονται έτσι. Να προσπαθούν για να βελτιώνονται αγώνα με τον αγώνα. Δεν πρέπει να σκέφτονται το αποτέλεσμα αλλά το πόσο μπορούν να βελτιωθούν. Αν εστιάσουν σε αυτό τότε δεν υπάρχει πήχης».

Αναφορικά με το παιχνίδι του Σαββάτου κόντρα στη Χίο: «Εμείς είμαστε μία ομάδα που ανέβηκε τώρα από την Β΄Εθνική οπότε οφείλουμε να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο που ξέρει την κατηγορία. Αυτό είναι που μας κρατάει συγκεντρωμένους και θα μας κάνει να δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι. Όσο είμαστε σε αυτή τη λογική δεν φοβάμαι καθόλου».

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News