Πόλο

O Tάκης Μιράλης στο neakriti.gr: Το... πόλο στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο... Γκερντ Μίλερ Κοκκινάκης που δεν θα ξεχάσουμε...

"Ο Χριστόφορος ήταν εκπληκτικός φουνταριστός παρόλο που δεν ήταν σωματώδης, έπαιζε και ποδόσφαιρο όπως κι εγώ..."

Το πόλο, το ποδόσφαιρο και γενικότερα ο αθλητισμός του Ηρακλείου πενθούν για τη μεγάλη απώλεια του Χριστόφορου Κοκκινάκη. Υπήρξε ποδοσφαιριστής του Εθνικού Ηρακλείου, κολυμβητής αλλά εκεί που διέπρεψε ήταν το πόλο! Με τον κυρίαρχο της Κρήτης τότε ΕΓΟΗ, με τους παίκτες που έβρισκε να κολυμπούν στο λιμάνι ο Πεταλάκης και με ένα σωματείο με πρόεδρο τον Παναγιώτη Χαρωνίτη, υπερπολύτιμο τον Λεβέντη (αργότερα είχε και Ματθαίο Γιαννάκη) και έδρα το λιμάνι (τέρματα μπροστά στον Κούλε).

Μια ομάδα που άγγιξε την άνοδο στην Α Έθνική, χωρίς μέσα, κολυμβητήριο και χρήματα! "Είχαμε όμως σπουδαίους παίκτες που έπαιζαν πολλά αθλήματα! Όλοι μας στο πόλο του ΕΓΟΗ δεν παίζαμε μόνο πόλο! Ο αείμνηστος Χριστόφορος ήταν ο γκολτζής φουνταριστός στο πόλο χωρίς να είναι σωματώδης!

Τον είχα βγάλει Γκερντ Μίλερ, από τον Γερμανό παικταρά του ποδοσφαίρου. Άλλωστε ο Χριστόφορος έπαιζε και ποδόσφαιρο, αυτός στον Εθνικό Ηρακλείου, εγώ στον Εργοτέλη. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ Χριστόφορε", μας λέει ο σπουδαίος παλαίμαχος πολίστας ΕΓΟΗ και Βουλιαγμένης και επί σειρά ετών προπονητής στο πόλο του ΟΦΗ Τάκης Μιράλης...

                                           Πόλο στον...Κούλε, παραλίγο στην Α Εθνική

Στις "Αθλητικές Ιστορίες" Ο αείμνηστος Χριστόφορος Κοκκινάκης (μας) είχε μιλησει στις "Αθλητικές Ιστορίες" της "Ν.Κ." σε μεγάλο αφιέρωμα (του 2018) που είχε αναδείξει τους αγώνες πόλο στο λιμάνι του Ηρακλείου στις δεκαετίες ΄60 και ΄70 (με πλούσιο φωτογραφικό υλικό). Μάλιστα το είχαν προβάλει στη συνέχεια οι ιστοσελίδες του πόλο με έδρα την Αθήνα.

Ο Κοκκινάκης είχε αναφερθεί στους θεατές που έβλεπαν τους αγώνες από τον Κούλε και το Λιμεναρχείο κα είχε προσθέσει: «Εκείνα τα χρόνια που παίζαμε στο λιμάνι του Ηρακλείου πόλο, όσο και αν σας φαίνεται παράξενο, μας ήξερε περισσότερος κόσμος εκτός Κρήτης! Παίζαμε σε όλη την Ελλάδα βλέπετε και ήμασταν μέσα στις καλύτερες ομάδες της Β΄ Εθνικής! Μάλιστα θυμήθηκε το παιχνίδι που χάθηκε η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία από τον ΠΑΟΚ..

«Το 1970 η άνοδός μας στην Α’ Εθνική του ελληνικού πόλο κρίθηκε σε ένα παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης! Ήταν μια ομάδα που πάντα κερδίζαμε μέχρι τότε! Το παιχνίδι έγινε στο Εθνικό Κολυμβητήριο, στην Αθήνα, στην περιοχή του Ζαπείου! Δεν παίξαμε καλά εκείνη τη μέρα, χάσαμε 7-6 και χάσαμε και την άνοδο!»

*Στην φωτογραφία-επίλογο το αφιερώματος βλέπουμε τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο να βραβεύει τον Τάκη Μιράλη για τον κολυμβητικό αγώνα Ντία-Ηράκλειο...

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια