Ήττα με… ελπίδες: Οι γυναίκες του Ολυμπιακού έχασαν 14-12 από τη Σαμπαντέλ

Σπορ
Ήττα με… ελπίδες: Οι γυναίκες του Ολυμπιακού έχασαν 14-12 από τη Σαμπαντέλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη ρεβάνς θα κριθεί η πρόκριση

Η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού, ηττήθηκε 14-12 από τη Σαμπαντέλ στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της Euroleague.

Στη ρεβάνς που θα γίνει στον Πειραιά οι «ερυθρόλευκες» θα πρέπει να νικήσουν και να καλύψουν τη διαφορά δύο τερμάτων, προκειμένου να προχωρήσουν στο Final-4.

Με δύο γκολ της Τσουκαλά και ένα της Ελευθεριάδου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε για πρώτη φορά με 3-2 στο πρώτο οκτάλεπτο, όμως η Γκαρσία ισοφάρισε (3-3) ένα λεπτό πριν το τέλος και έτρεξε σερί τριών τερμάτων για το 5-3.

Στοπ στο σερί έβαλε η Πλευρίτου, ενώ παρότι οι Ισπανίδες βρέθηκαν ξανά στο +2 (6-4), οι Αβραμίδου και Πλευρίτου ισοφάρισαν (6-6) με δύο γκολ στον παραπάνω.

Ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος του τρίτου οκταλέπτου, με δύο τέρματα της Ελευθερίας Πλευρίτου να κάνουν το 9-7. Η Σαμπαντέλ απάντησε με δικό της σερί για το 9-9 και βρήκε την απάντηση και στο 10-9 της Μαργαρίτας Πλευρίτου, ισοφαρίζοντας σε 10-10.

Το ματς πήρε φωτιά στο τέταρτο οκτάλεπτο, με τη Σαμπαντέλ να βρίσκεται ξανά στο +2 (12-10) με δύο γκολ στον παραπάνω. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 12-11, όμως και πάλι η Σαμπαντέλ βρήκε τη λύση για το 13-11 και κράτησε τη διαφορά των δύο τερμάτων ως το τελίκό 14-12.

Τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-3, 4-4, 4-2.

Σαμπαντέλ: Έστερ, Ορτίθ, Φαν ντε Σλοτ 2, Αρίνο, Μορέλ, Πέρες, Ναβάρο 1, Μάικα Γκαρσία 2, Φόρκα 5, Κέουνινγκ 2, Τανκέεβα, Λόπες 2, Καρίγια.

Ολυμπιακός: Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 3, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 2, Σιούτη, Μαργαρίτα Πλευρίτου 2, Τορνάρου, Βασιλική Πλευρίτου 2, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News