Έχασε από το Μαυροβούνιο η Εθνική Πόλο

Σπορ
Έχασε από το Μαυροβούνιο η Εθνική Πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του προολυμπιακού τουρνουά

Την ήττα με 8-4 γνώρισε η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών από την αντίστοιχη του Μαυροβουνίου στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του προολυμπιακού τουρνουά που διεξάγεται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και ολοκληρώνεται την Κυριακή.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα απωλέσει την 1η θέση του ομίλου και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα καταλάβει την 2η θέση που θα το υποχρεώσει να αγωνιστεί την Παρασκευή 19 Φλεβάρη στον προημιτελικό της διοργάνωσης απέναντι στην 3η ομάδα του 2ου ομίλου.

Το παιχνίδι έγινε με μία σημαντική ιδιαιτερότητα. Λίγα λεπτά πριν είχε ολοκληρωθεί η συνάντηση Κροατίας – Ρωσίας, που αποτελούσε το κυριότερο παιχνίδι του δεύτερου ομίλου. Εκεί οι Ρώσοι επικράτησαν με 14 – 13 των Κροατών και σημείωσαν μία μίνι έκπληξη.

Όλα πλέον τα δεδομένα μαρτυρούν ότι οι Ρώσοι θα καταλάβουν την 1η θέση στον όμιλό τους (τους αρκεί ακόμη και μια ισοπαλία αύριο απέναντι στην Ολλανδία με τα μέχρι στιγμής δεδομένα) και είναι πολύ πιθανόν να τεθούν απέναντι στην Ελλάδα στον ημιτελικό του Σαββάτου, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση για την Ολυμπιάδα.

Τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από την νίκη των Ρώσων επηρέασαν αναμφίβολα τους παίκτες των δύο ομάδων στην συνάντηση Μαυροβουνίου – Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως κατ’ επανάληψη έχουν αναφέρει οι Έλληνες διεθνείς στις δηλώσεις τους, κάθε παιχνίδι σ’ αυτή τη διοργάνωση πρέπει να αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Είτε απέναντι στην Ρωσία, είτε απέναντι στην Κροατία η Εθνική Ελλάδας έχει έναν και μοναδικό στόχο. Τη νίκη και την πρόκριση στην Ολυμπιάδα.

Πριν όμως από τον ημιτελικό του Σαββάτου, η Ελλάδα καλείται να προκριθεί αντιμετωπίζοντας την 3η ομάδα του 2ου ομίλου, η οποία ακόμη δεν είναι ακόμη γνωστή. Θα είναι μία από τις Ολλανδία, Γαλλία ή Ρουμανία.

Το παιχνίδι απέναντι στο Μαυροβούνιο ξεκίνησε πολύ άσχημα για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου η οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ με 4-1 στην πρώτη περίοδο (οι Μαυροβούνιοι προηγήθηκαν με 4-0). Στην συνέχεια οι Έλληνες προσπάθησαν, κατάφεραν να μειώσουν σε 6-4 στις αρχές της 4ης περιόδου αλλά η αντίδραση δεν ολοκληρώθηκε και η ήττα ήρθε με 8-4.

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-1, 1-1, 1-2. Σύνολο: 4-8.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γεννηδουνιάς, Σκουμπάκης 1, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λάζοβιτς, Μπρούλιαν 2, Πέρκοβιτς, Πέτκοβιτς 2, Κούκοβιτς, Πόπαντιτς, Βίντοβιτς, Ουκρόπινα 1, Ίβοβιτς 1, Σπάϊτς 1, Μάτκοβιτς 1, Ράντοβιτς, Κάντιτς.

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Πέμπτη 18 Φλεβάρη το μεσημέρι στις 15.30 τον Καναδά και αναμένεται να δικαιολογήσει τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί, να κερδίσει και να διατηρήσει την δεύτερη θέση στην βαθμολογία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News