Πήρε το νταμπλ στο πόλο ο Ολυμπιακός

Σπορ
Πήρε το νταμπλ στο πόλο ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε στον τελικό το Νηρέα Χαλανδρίου με 16-4…

Ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά την απόλυτη κυριαρχία του στην τελευταία δεκαετία, με την κατάκτηση του 2ο κυπέλλου Ελλάδας στις γυναίκες, επικρατώντας στον τελικό του 3ου Stoiximan Final-4 επί του Νηρέα Χαλανδρίου με 16-4, το Σάββατο (18/7), στο Κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Με τη σημερινή κατάκτηση, η ομάδα του Χάρη Παυλίδη έκανε το Νταμπλ στην Ελληνική υδατοσφαίριση, ενώ αξίζει να τονισθεί ότι την δεκαετία του 2010 κατέκτησε συνολικά 8 πρωταθλήματα Ελλάδας, 2 Κύπελλα Ελλάδας και 3 Κύπελλα Ευρώπης.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε πολλές νεαρές παίκτριες, αντιμετωπίζοντας τον Νηρέα Χαλανδρίου, ο οποίος στάθηκε πολύ καλά στον αγώνα, όμως οι "ερυθρόλευκες" πήραν από νωρίς το προβάδισμα, με το σκορ στο ημίχρονο να λήγει 7-0. Στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν πιο ελεύθερα, με το τελικό 16-4 να δίνει το Κύπελλο στον Ολυμπιακό.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού και πρώτη σκόρερ της διοργάνωσης αναδείχθηκε η Ελευθερία Πλευρίτου, ενώ καλύτερη τερματοφύλακας ήταν η Χρυσή Διαμαντοπούλου.

Στα στατιστικά στοιχεία του αγώνα, ο Ολυμπιακός πέτυχε 5 γκολ στην κόντρα, 8 από την περιφέρεια, 2 από φουνταριστό και είχε 1/3 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Νηρέας Χαλανδρίου πέτυχε 2 γκολ από περιφέρεια, 2/6 στον παίκτη παραπάνω και είχε 0/1 πέναλτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΝΗΡΕΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 16-4

Τα οκτάλεπτα: 3-0 , 4-0 , 5-2 , 4-2

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης): Διαμαντοπούλου, Πλευρίτου Ε. 3, Μπενέκου 1, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου 1, Αβραμίδου 1, Κρίστμας, Πλευρίτου Μ., Δούλη 1, Πλευρίτου Β. 3, Σιούτη 2, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Φουντωτού, Χαλδαίου 1, Δουρέκα

Νηρέας Χαλανδρίου (Ευτυχία Καραγιάννη): Λάζαρη, Κοβάτσεβιτς Ε., Μαυρωτά 1, Μαντουδιώτη, Τριχά, Πάτερου, Τορνάρου 1, Μπόβαλη, Αγγελίδη 1, Παπαναστασίου, Κάσσαρη, Νιαρχάκου 1, Κοτσάφτη, Παναγιότι, Κοβάτσεβιτς Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News