Ιστορική άνοδος στην Α1 πόλο Ανδρών για την ΑΕΚ

Σπορ
Ιστορική άνοδος στην Α1 πόλο Ανδρών για την ΑΕΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και το Περιστέρι…

Ιστορικές στιγμές ζει το τμήμα υδατοσφαίρισης ενός ιστορικού συλλόγου. Δύο μέρες μετά την θριαμβευτική παρθενική άνοδο της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ στην Α’ κατηγορία, ήρθε σήμερα Δευτέρα (6/7) η σειρά της ανδρικής και το μεγάλο όραμα των τελευταίων χρόνων έγινε πραγματικότητα.

Η Ένωση του Κωνσταντίνου Δάνδολου, έχοντας σπάσει το πλεονέκτημα της έδρας του ΟΦΘ στη σειρά των ημιτελικών των πλέι οφ της Α2 Ανδρών, με το "διπλό" (7-9) στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, από το περασμένο Σάββατο, πέτυχε άνετα και τη δεύτερη νίκη της επί των Θεσσαλονικέων, στην έδρα της, στο κολυμβητήριο της Γλυφάδας με 12-8 και πανηγύρισε τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Α1 Ανδρών.

Το προσεχές Σάββατο (11/7), μάλιστα, η ΑΕΚ θα διεκδικήσει και τον τίτλο του πρωταθλητή κόντρα στον ΓΣ Περιστερίου. (Σύμφωνα με το φύλλο αγώνα αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα το Πέτρε Σάντα).

Ο ΓΣ Περιστερίου του Κώστα Λούδη επιβλήθηκε σχετικά δύσκολα του αξιόμαχου, στην τυπική έδρα του (ο αγώνα έγινε στο κολυμβητήριο της Νέας Ιωνίας Βόλου) ΟΥΚ Βόλου, με 11-8, έκανε επίσης το 2-0 στις νίκες στη σειρά των δικών τους ημιτελικών και επιστρέφει μετά από έναν χρόνο στη μεγάλη κατηγορία.

ΑΕΚ – ΟΦΘ 12-8

Οκτάλεπτα: 2-3, 2-0, 3-2, 5-3.

ΑΕΚ (Κωνσταντίνος Δάνδολος): Δαβίλλας, Ξενάκης 1, Χατζηδάκης 1, Σάντα 1, Καψοκόλης, Λύκαρης 2, Γιαννουρής, Πετρόπουλος, Μυλωνάκης, Στελλάτος 3, Τίγκας 2, Δερμιτζάκης 2, Ασβέστης, Κουρμελές, Μαυρωτάς.

ΟΦΘ (Τάσος Δούμπας): Σιορδίλης, Γκιόκας, Παρίσης, Αληχανίδης Α. 1, Γιώρτσιος 2, Ζησίδης, Παπαθεοδώρου 2, Αληχανίδης Β. 1, Δημητριάδης 1, Χαμίτης, Αρώνης, Καρκαλιάνης 1, Φαρσάρης, Πανούσης.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ– ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 8-11

Οκτάλεπτα: 2-3, 3-1, 0-4, 3-3.

ΟΥΚ ΒΟΛΟΥ (Δημήτρης Μπλάνας): Νάσιος, Δανιήλ, Γκανάτσιος 1, Μάρκου, Μαρινάγης Ι. 1, Παπαβασιλείου, Κοκκινάκης Δ., Μπόμπος, Γλούμης 3, Στεργίου Γ. 3, Νικηφορίδης, Νιζάμης, Ιωακείμ, Νικολέρης, Καραλής.

ΓΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ (Κώστας Λούδης): Καζάκος, Παπανικολάου Αλ. 2, Λαδάς Π. 1, Δανούρδης 1, Γερακούδης, Κουκουμάκης, Σκαρπέλης, Φαναριώτογλου, Αγκόρτσας 1, Κλήμος 6, Τζώρτζης, Τσαγκάρης, Κουμής, Ατιέ Μ., Τσιφτσής.

Το νέο πρωτάθλημα της Α1, για την περίοδο 2020-21 θα αποτελείται από τις εξής 14 ομάδες, μεταξύ των οποίων είναι και ο Ν.Ο. Χανίων:

Βουλιαγμένη

Υδραϊκός

Απόλλων Σμύρνης

Εθνικός

Γλυφάδα

Πανιώνιος

Παλαιό Φάληρο

Ν.Ο. Χανίων

ΠΑΟΚ

Χίος

Παναθηναϊκός

ΑΕΚ

ΓΣ Περιστερίου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News