Οι λόγοι που ο ΝΟΧανίων δεν κατεβαίνει στη συνέχεια της Α1 πόλο

Σπορ
Οι λόγοι που ο ΝΟΧανίων δεν κατεβαίνει στη συνέχεια της Α1 πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρόεδρος Χαρούλα Μυλωνάκη εξήγησε γιατί θα απέχει η ανδρική ομάδα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια...

Τους λόγους για τους οποίους δεν θα αγωνιστεί ο ΝΟΧανίων στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Α1 πόλο των Ανδρών ,την ώρα που δεν υπάρχει κίνδυνος υποβιβασμού, εξήγησε η πρόεδρος του Ομίλου Χαρούλα Μυλωνάκη. «Ο πρώτος είναι ότι δεν υπάρχει χώρος για προπόνηση στην 50άρα πισίνα, καθώς σε αυτή προπονούνται μεταξύ άλλων όλα τα παιδιά που βρίσκονται στα αγωνιστικά τμήματα, στις μικρότερες ηλικίες. Η υδατοσφαίριση δεν κολυμπά σε διαδρομές, θέλει την πισίνα ολόκληρη, οπότε ουσιαστικά ο χώρος για τους άνδρες δεν υπήρχε. Επίσης οι αθλητές ξεκίνησαν τις δουλειές τους. Το δεύτερο θέμα είναι το οικονομικό. Ο Ναυτικός Όμιλος με το να κλείσει για δύο ολόκληρους μήνες και να βρεθεί πίσω σε όλα του τα θέματα, με οφειλές που επίσης είχε προ κορωνοϊού, δεν μπορούσε αυτή τη στιγμή να βοηθήσει και η ομάδα να ανέβει στην Αθήνα για μία ολόκληρη εβδομάδα…».

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα

Συνέντευξη Τύπου παρατέθηκε στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών προγραμμάτων, τα οποία θα διεξαχθούν και φέτος στο κολυμβητήριο Χανίων.

Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που έχουν προκύψει και εν όψει των εργασιών που πρόκειται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες με την αποψίλωση των δύο σκέπαστρων, που βρίσκονται στις πισίνες 25 και 12,5μ., ο Ναυτικός Ομιλος, πιστός σε μια παράδοση ετών, θα λειτουργήσει και φέτος τα καλοκαιρινά προγράμματα, προγράμματα που εδώ και πάρα πολλά χρόνια αποτελούν τη βάση των αθλητών, οι οποίοι τα επόμενα χρόνια γίνονται γνωστοί ενίοτε και παγκοσμίως για τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους…

Στη συνέντευξη Τύπου, παρέστησαν η πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου, Χαρούλα Μυλωνάκη, ο γενικός γραμματέας, Γιώργος Μαραγκάκης και ο προπονητής κολύμβησης και επικεφαλής των προγραμμάτων εκμάθησης, Κώστας Τζιλιβάκης. Ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα που παρατηρούνται στο κολυμβητήριο, όπου και εκφράστηκε η ελπίδα να μπορέσουν να αποπερατωθούν, τόσο σε ό,τι αφορά με τη σύνταξη μελέτης για την αντικατάσταση των σκέπαστρων, όσο και για το φωτισμό, πρόβλημα που παραμένει από τον περασμένο Οκτώβριο.

Ξεκινώντας, η κυρία Μυλωνάκη, σημείωσε τα εξής: «Με πραγματικά ανάμεικτα συναισθήματα, ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων υποδέχεται ένα ακόμα καλοκαίρι, ένα καλοκαίρι του ναυταθλητισμού, της πισίνας, του παιχνιδιού και της χαράς. Και λέω με ανάμεικτα συναισθήματα γιατί ξεκινήσαμε τη φετινή χρονιά, τον περασμένο Σεπτέμβριο, σαν μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία του Ομίλου λόγω της συμμετοχής δικών μας πρωταθλητών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Δυστυχώς ήρθε ο Covid-19 και οι πισίνες έκλεισαν, βρεθήκαμε σε μια κατάσταση μη αναμενόμενη, όπως όλοι. Αυτό πέρασε, ξεκινήσαμε να δουλεύουμε, προσδοκώντας ότι τα πράγματα θα καλυτερέψουν. Δημιουργείται ένα τεχνικό πρόβλημα όπως όλοι γνωρίζουν με τα σκέπαστρα στις δύο μικρές πισίνες, ένα θέμα το οποίο ίσως προϋπήρχε -δεν το γνωρίζαμε- και οι πισίνες κλείνουν… Και ξεκινάμε έτσι ένα περίεργο, διαφορετικό καλοκαίρι, έχοντας στη διάθεσή μας μονάχα μια πισίνα, αυτή των 50 μέτρων, μια πισίνα στην οποία προσπαθούμε να χωρέσουμε όλα τα τμήματα, όλες τις υποδομές μας, αλλά δυστυχώς αυτό λόγω και του κορονοϊού δεν είναι απόλυτα εφικτό. Παρ’ όλα αυτά και γι’ αυτό είναι τα συναισθήματά μας ανάμεικτα, δεν το βάζουμε κάτω, αλλά κάνουμε γνωστό ότι ξεκινάμε τα καλοκαιρινά μας προγράμματα, έχοντας βρει όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε στην πισίνα για να βάλουμε τα καινούργια παιδιά. Ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων έχει υποχρέωση να καλλιεργήσει το ναυταθλητισμό, να δημιουργήσει τις εκμαθήσεις, να καλλιεργήσει όλα τα σπορ της πισίνας και της θάλασσας. Ξεκινάμε από την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουνίου -κλείνοντας τα σχολεία- τα δύο προγράμματα, που έχει κάθε καλοκαίρι ο Ναυτικός Ομιλος. Το ολοήμερο πρόγραμμα αθλητικής και παιδαγωγικής δραστηριότητας με τις ίδιες ακριβώς συνθήκες με πέρσι, ένα πρόγραμμα το οποίο θα συνεχίσει να είναι εξαιρετικά καλό και είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά. Οι εκπαιδευτές μας είναι όλοι πτυχιούχοι ανωτάτων σχολών, ξέρουν να δουλεύουν και να βοηθούν όπως πρέπει τα παιδιά, ενώ είναι και παιδαγωγοί. Τα παιδιά από την πλευρά τους θα παίξουν, θα χαρούν, θα κολυμπήσουν, θα μάθουν όλα τα σπορ της πισίνας και της θάλασσας, όπως γίνεται πάντοτε. Τα προγράμματα του Ναυτικού Ομίλου Χανίων είναι η δύναμη του για να μπορεί να ανταπεξέρχεται κάθε χειμώνα. Το δεύτερο πρόγραμμα που ξεκινάμε είναι αυτό της εκμάθησης κολύμβησης, το οποίο παρουσιάζει μεν μια μικρή δυσκολία όσον αφορά το χώρο, αλλά με την εμπειρία και την τεχνογνωσία που έχουμε, το σίγουρο είναι ότι θα τα καταφέρουμε και θα πάει εξαιρετικά καλά όπως κάθε χρονιά», ήταν οι πρώτες επισημάνσεις που έγιναν από την κυρία Μυλωνάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News