Επανεκκίνηση δράσης για το πόλο του ΝΟΧανίων

Σπορ
Επανεκκίνηση δράσης για το πόλο του ΝΟΧανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται στις 27 Ιουνίου η Α1 των Ανδρών ...

Επιστρέφει στην αγωνιστική δράση ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων καθώς όπως έγινε γνωστό από την Κολυμβητική Ομοσπονδία οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν για την λήξη της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν οριστικά το διάστημα μεταξύ 27 Ιουνίου και 8 Ιουλίου.

Για το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών στο οποίο έχει ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος, θα πραγματοποιηθούν μονάχα οι αγώνες των play off και όχι των play out. Για τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, οι αγώνες έχουν τυπική σημασία αφού δεν τίθεται θέμα υποβιβασμού καμίας ομάδας στην Α2. Ωστόσο ο ΝΟΧ μπορεί να χαράξει τον σχεδιασμό του γι’ αυτή την πολύ ιδιαίτερη φετινή χρονιά.

Με την έναρξη και των ομαδικών προπονήσεων λοιπόν, σύμφωνα με τις οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, η ΚΟΕ προχωρεί στην υλοποίηση του αγωνιστικού σχεδιασμού της για τα πρωταθλήματα υδατοσφαίρισης 2019-20, όπως άλλωστε είχε αποφασίσει η Εκτελεστική της Επιτροπή και είχε ανακοινωθεί (21 Απριλίου).

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι ημερομηνίες των αγώνων, με τους οποίους είτε θα ολοκληρωθούν, είτε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα της τρέχουσας περιόδου, όπως προγραμματίζονται:

Α1 ΑΝΔΡΩΝ: Οι τέσσερις (4) αγωνιστικές της κανονικής περιόδου που απομένουν, θα διεξαχθούν: 19η: 27 Ιουνίου, 20ή: 1 Ιουλίου, 21η: 4 Ιουλίου, 22η: 8 Ιουλίου.

Οι ημερομηνίες των play off, για τις 6 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας, θα γνωστοποιηθούν αμέσως μετά τη δήλωση συμμετοχής των ομάδων.

Το πρωτάθλημα της νέας περιόδου (2020-21) θα διεξαχθεί με 14 ομάδες (θα ανέλθουν δύο από την Α2)

Α' ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Θα διεξαχθούν οι τέσσερις (4) εναπομείνασες αγωνιστικές του Α' Γύρου της Γ' Φάσης, στον Όμιλο θέσεων 1-5 (Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικός, ΑΝΟ Γλυφάδας, Νηρέας Χαλανδρίου), στις σχεδιαζόμενες ημερομηνίες: 26 Ιουνίου, 28 Ιουνίου, 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, με την υπενθύμιση ότι εκκρεμεί και απόφαση του Αθλητικού Δικαστή για τον αγώνα ΑΝΟΓ – ΕΘΝΙΚΟΣ (Β' Φάση).

Στη συνέχεια, οι δύο (2) πρώτες ομάδες, θα αγωνιστούν στον τελικό των play off, σε τρεις (3) το πολύ αγώνες (2 νίκες), στις 4, 6 και 7 Ιουλίου.

Οι αγώνες στον Όμιλο για τις θέσεις 6-9 (ΝΟ Λάρισας, ΝΟ Ρεθύμνου, ΝΕ Πατρών, Πανιώνιος) δεν θα διεξαχθούν. Δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στη Β' Εθνική.

Α2 ΑΝΔΡΩΝ: Οι δύο (2) πρώτες ομάδες των δύο Ομίλων (ΓΣ Περιστερίου και ΑΕΚ από τον Νότιο, ΟΦΘ και ΟΥΚ Βόλου από τον Βόρειο), μετά τις εννιά (9) αγωνιστικές της Α' Φάσης του πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί ως τώρα, θα αγωνιστούν (4 και 5 Ιουλίου) σε Final 4, για να προκύψουν οι δύο (2) που θα ανεβούν στην Α1 Εθνική και ο Πρωταθλητής της περιόδου 2019-20. 4 Ιουλίου: ΓΣ Περιστερίου – ΟΥΚ Βόλου, ΟΦΘ – ΑΕΚ. 5 Ιουλίου: Οι Νικητές για τον τίτλο του Πρωταθλητή

Β' ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Οι δύο πρώτες ομάδες, των τεσσάρων Ομίλων της Α' φάσης του πρωταθλήματος, όπως προέκυψαν από τους αγώνες του Α' Γύρου, θα σχηματίσουν δύο νέους Ομίλους και θα αγωνιστούν 27 και 28 Ιουνίου.

*Νότιος Όμιλος: ΑΕΚ, Ιωνικός Νίκαιας, Τρίτων Αμαρουσίου, Ηλυσιακός

*Βόρειος Όμιλος: Άρης Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου, ΟΕΑΝΑ Βόλου

Στη συνέχεια, οι δύο πρώτες κάθε Ομίλου θα αγωνιστούν στην Τελική Φάση (F4), στις 4 και 5 Ιουλίου, όπου και θα προκύψει η Πρωταθλήτρια ομάδα που θα ανέλθει στην Α' Εθνική Κατηγορία.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Με τη σημείωση ότι εκκρεμεί ο αγώνας μπαράζ ΝΟ Βουλιαγμένης – Πανιώνιος, το Final 4 της διοργάνωσης, στο οποίο ήδη έχουν προκριθεί Ολυμπιακός, ΝΕ Πατρών και Νηρέας Χαλανδρίου, προγραμματίζεται να διεξαχθεί 17 και 18 Ιουλίου.

ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Πριν την ανακοίνωση του οριστικού αγωνιστικού προγράμματος, θα προηγηθεί νέα δήλωση συμμετοχής από τα σωματεία.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, οι νέες ημερομηνίες:

Παιδικό (γεν. 2005): Α' Φάση 26-28 Ιουνίου, Β' Φάση 17-19 Ιουλίου, Τελική Φάση 7-9 Αυγούστου

Εφήβων (γεν. 2003): Β' Φάση 10-12 Ιουλίου, Τελική Φάση 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

Σημ: Έχει διεξαχθεί η Α' Φάση

Νέων ανδρών (γεν. 2001): Καθώς έχουν ήδη διεξαχθεί οι δύο (2) πρώτες φάσεις του πρωταθλήματος, η Τελική Φάση θα διεξαχθεί 16-19 Ιουλίου με τις 10 ομάδες που έχουν προκριθεί: ΑΝΟ Γλυφάδας, Ολυμπιακός, ΝΟ Χίου, ΑΟ Παλαιού Φαλήρου, ΝΟ Βουλιαγμένης, Παναθηναϊκός, ΝΟ Χανίων, Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου

Κορασίδων (γεν. 2005): Α' Φάση 24 – 26 Ιουλίου, Τελική Φάση 7-9 Αυγούστου

Νεανίδων (γεν. 2003): Β' Φάση 4 - 5 Ιουλίου, Τελική Φάση 31 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

Σημ: Έχει διεξαχθεί η Α' Φάση

Νέων γυναικών (γεν. 2001): Καθώς έχει ήδη διεξαχθεί η Α' Φάση του πρωταθλήματος, η Τελική Φάση θα γίνει 10 – 12 Ιουλίου, με τις 8 ομάδες που έχουν προκριθεί: Εθνικός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Νηρέας Χαλανδρίου, Ολυμπιακός, ΝΟ Ρεθύμνου, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΟΥΚ Βόλου, ΝΕ Πατρών

Για τα πρωταθλήματα Β' (έχει ήδη διεξαχθεί ο Α' Γύρος της Α' Φάσης) και Γ' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, καθώς και των υπόλοιπων Ηλικιακών (Μίνι Παίδες και Μίνι Κορασίδες), θα υπάρξουν ανακοινώσεις αργότερα, για την ολοκλήρωση και διεξαγωγή τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News