Ευρωπαϊκό πόλο: Νίκησε τη Ρωσία η Εθνική και τερμάτισε 7η

Σπορ
Ευρωπαϊκό πόλο: Νίκησε τη Ρωσία η Εθνική και τερμάτισε 7η

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε 11-9 και ολοκλήρωσε της υποχρεώσεις του στη Βουδαπέστη…

Mε την έβδομη θέση ολοκλήρωσε την παρουσία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο των ανδρών η Εθνική ομάδα, η οποία επικράτησε με 11-9 κόντρα στη Ρωσία στον αγώνα κατάταξης και παράλληλα εξασφάλισε το εισιτήριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του. Οι Ρώσοι προηγήθηκαν δύο φορές στο πρώτο οκτάλεπτο με την Εθνική να απαντά με γκολ των Αργυρόπουλου και Μουρίκη. Με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Ελλάδα ξέφυγε με δύο τέρματα με τους Αργυρόπουλο και Γενηδουνιά να σκοράρουν.

Οι Ρώσοι όμως με δύο τέρματα από τον Χάρκοβ το ένα στον παραπάνω και ένα με πέναλτι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Βλαχόπουλο στον παραπάνω να σκοράρει και να κλείνει το πρώτο ημίχρονο με το σκορ στο 5-4.

Στην πρώτη επίθεση της τρίτης περιόδου οι Ρώσοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Λισούνοβ με τον Γούνα να απαντά λίγο αργότερα. Η Εθνική έχασε με τρίτη αποβολή τον Δερβίση στα μισά της περιόδου με το ντέρμπι να συνεχίζεται. Η Ελλάδα έκλεισε την τρίτη περίοδο με το σκορ υπέρ της στο 8-7 με τέρμα του Μουρίκη.

Οι Ρώσοι με γκολ από τους Χάρκοβ και Λισούνοβ πέρασαν ξανά μπροστά στο σκορ στα μισά της τέταρτης περιόδου, όμως με γκολ των Γούνα και Φουντούλη μέσα σε ένα λεπτό η Ελλάδα προηγήθηκε με 10-9.

Η Ρωσία στην επόμενη επίθεση έπαιξε με παίκτη παραπάνω, όμως το σουτ του Σούτσκοβ σταμάτησε στο μπλοκ του Βλαχόπουλου. Η Εθνική κέρδισε πέναλτι στην επόμενη φάση και ο Γενηδουνιάς το μετέτρεψε σε γκολ. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ το οποίο έδωσε στην Εθνική τη νίκη και την έβδομη θέση.

Ρωσία - Ελλάδα 9-11

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 3-3, 2-3

Ρωσία: Φεντότοβ, Σούτσκοβ 1, Βασίλεβ, Ντερέβιανκιν, Ασάεβ, Χάρκοβ 4, Μερκούλοβ 1, Ναγκάεβ, Μπίτσκοβ 1, Κισέλεβ, Λισούνοβ 2, Σεπέλεβ, Στατσένκο

Ελλάδα: Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας 2, Βλαχόπουλος 1, Γαλανίδης

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Θέσεις 7-8

Ρωσία - Ελλάδα 9-11

Θέσεις 5-6

Ιταλία - Σερβία

Μικρός τελικός

Μαυροβούνιο - Κροατία

Ουγγαρία - Ισπανία

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

7. Ελλάδα

8. Ρωσία

9. Γερμανία

10. Γεωργία

11. Ρουμανία

12. Τουρκία

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News