Μαίρη Παλικαράκη: «Γιατί όχι και Α1 κάποια στιγμή ο ΟΦΗ»

Σπορ
Μαίρη Παλικαράκη: «Γιατί όχι και Α1 κάποια στιγμή ο ΟΦΗ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα κορίτσια πόλο του ΟΦΗ άγγιξαν την υπέρβαση και δείχνουν ότι έχουν όλα τα φόντα να τα καταφέρουν στο μέλλον

Για τα κορίτσια της ομάδας πόλο του ΟΦΗ, το όμορφο φετινό ταξίδι στην πρώτη τους χρονιά στην Α2 κατηγορία, ολοκληρώθηκε εντυπωσιακά με την κατάκτηση της τρίτης θέσης και του χάλκινου μεταλλίου, το οποίο ήρθε μέσα από την συμμετοχή στα πλέι-όφ ανόδου.

Η χρονιά κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη και μπορεί να μην έγινε το… θαύμα της ανόδου στην Α1, το οποίο άλλωστε ποτέ δεν ήταν στόχος για τα κορίτσια του ΟΦΗ, ωστόσο η ομάδα έδειξε ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και ίσως με ένα κατάλληλο σχεδιασμό να μπορέσει να επόμενα χρόνια να κάνει και αυτή την υπέρβαση.

Η αρχηγός και ψυχή της ομάδας πόλο του ΟΦΗ, Μαίρη Παλικαράκη, μίλησε στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, για την σπουδαία φετινή πορεία της νεοφώτιστης ομάδας πόλο του ΟΦΗ, η οποία όχι μόνο πέτυχε εύκολα τον αντικειμενικό στόχο της παραμονής στην κατηγορία, αλλά και βρέθηκε να διεκδικεί και άνοδο στην Α1 κατηγορία:

-Η χρονιά ολοκληρώθηκε με την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Α2. Είναι πετυχημένη;

«Απόλυτα μπορώ να πω. Τα κορίτσια κάνανε υπέρβαση. Ξεκινήσαμε για σωτηρία στην πρώτη μας χρονιά στην Α2 και βρεθήκαμε να διεκδικούμε άνοδο. Αυτό τα λέει όλα».

-Μίλησε μας λίγο για την προσπάθεια που κάνετε τα κορίτσια της υδατοσφαίρισης του ΟΦΗ;

«Ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια. Κάποιες έμπειρες παίκτριες και κάποιες μικρές σε ηλικία. Με τα χρόνια εξελιχθήκαμε. Πέρσι πήραμε το πρωτάθλημα στην Β’ Εθνική και ανεβήκαμε στην Α2. Φέτος, ενισχυθήκαμε με κάποιες έμπειρες παίκτριες και καταφέραμε όχι μόνο να σωθούμε, αλλά να διεκδικούμε και άνοδο στην Α1, μέσα από τη συμμετοχή μας στα πλέι-οφ ανόδου».

-Ποιο ήταν το μυστικό σας;

«Το πολύ καλό κλίμα, που έχουμε. Είμαστε μια παρέα και διασκεδάζουμε με αυτό που κάνουμε. Φέτος η πορεία της ομάδας ήταν υπέρβαση. Μια νεοφώτιστη ομάδα, μπήκε στα μετάλλια».

-Ο ΟΦΗ μπορεί να κοιτάξει μελλοντικά την άνοδο στην Α1 πόλο γυναικών;

«Πιστεύω πως ναι με ένα καλό σχεδιασμό. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι από όλες τις πλευρές για κάτι τέτοιο. Φέτος, δεν είχαμε τέτοιο στόχο. Απλά προέκυψε. Ο ΟΦΗ έχει τις προϋποθέσεις, αν οργανωθεί κατάλληλα, να βρεθεί στην Α1 γυναικών. Το πόλο ως άθλημα, είναι σε συνεχή άνοδο. Οι Εθνικές μας ομάδες είναι στις καλύτερες του κόσμου σε άνδρες και γυναίκες και ο ΟΦΗ συνολικά σαν υδατοσφαίριση, μπορεί αν είναι στο πιο υψηλό επίπεδο».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News