Αιφνιδιαστική εξέλιξη: Ο ΟΦΗ δεν κατεβαίνει στα play out

Σπορ
Αιφνιδιαστική εξέλιξη: Ο ΟΦΗ δεν κατεβαίνει στα play out

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαμαρτύρεται έντονα για όσα έγιναν στην α΄φάση των αγώνων- Υποβιβάζεται από την Α2 κατηγορία…

Mία απρόσμενη εξέλιξη είχαμε σήμερα σε ότι αφορά τη συμμετοχή του ΟΦΗ στην β΄φάση των play out μέσω της οποίας θα έδινε τη μάχη παραμονής στην Α2 κατηγορία του πόλο. Το τμήμα λοιπόν προχώρησε στην απόφαση να μην λάβει μέρος στην β΄φάση των αγώνων που θα γίνουν στην Πάτρα εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την διαμαρτυρία του για την μεταχείριση που είχε, όπως τονίζεται, από την Ομοσπονδία και την διαιτησία, στα παιχνίδια της α΄φάσης που έγιναν στη Λάρισα. Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η ομάδα υποβιβάζεται από την Α2 κατηγορία!

Οι άνθρωποι του ΟΦΗ έκαναν λόγο για εχθρική και απαράδεκτη συμπεριφορά, τόσο σε θέματα φιλοξενίας και διαμονής της αποστολής, όσο και σε θέματα διαιτησίας, με αποκορύφωμα το παιχνίδι με τη Λάρισα, στο οποίο αποβλήθηκε ο προπονητής της ομάδας Μάκης Βολτυράκης και δυο αθλητές του ΟΦΗ (Λεονταράκης-Μαλλιαρός).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ο ΟΦΗ, να κληθεί να αγωνιστεί αποδεκατισμένος, στην β΄ φάση ενώ παράλληλα δεν μπορεί να υπολογίζει και στον φουνταριστό Φανούρη Βασιλάκη, ο οποίος υπέστη κάταγμα στα δάχτυλα του χεριού του.

Ο επικεφαλής του τμήματος πόλο του ΟΦΗ Μιχάλης Σπαγουλάκης, που είναι 40 χρόνια στο χώρο, τονίζει ότι «ξέρω ότι είναι μια σκληρή απόφαση, αλλά πρέπει να αντιδράσουμε με κάποιο τρόπο και να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα. Τον ΟΦΗ πρέπει να τον σέβονται.

Όσα χρόνια υπηρετώ το άθλημα, αυτά που συνέβησαν φέτος, δεν τα έχω ξανασυναντήσει. Τα χαρακτηρίζω ύποπτα και απαράδεκτα, όλα αυτά που συνέβησαν σε βάρος του ΟΦΗ στη Λάρισα. Μίλησα και με άλλα σωματεία και θα κάνουν το ίδιο. Δεν θα κατέβουν να παίξουν. Είναι ένα μήνυμα που πρέπει να περάσει και να εισακουστεί, ότι σωματεία όπως ο ΟΦΗ με ιστορία, αξίζουν περισσότερο σεβασμό».

Ο Μιχ. Σπαγουλάκης, επισημαίνει ακόμη ότι «αναλαμβάνω προσωπικά το κόστος της απόφασης αυτής. Μίλησα με τον πρόεδρο τον Γιάννη Δανδάλη και παρ’ ότι δεν ήταν σύμφωνος και ήθελε να πάμε να παίξουμε, του ζήτησα να μην συμβεί αυτό, για τους λόγους που προανέφερα. Έχουμε πολλά παράπονα ως ΟΦΗ, από την Ομοσπονδία και πρέπει το ηχηρό αυτό μήνυμα, να περάσει. Δεν είναι θέμα χρημάτων, η απόφαση μας. Είναι το ηθικό κομμάτι περισσότερο».

Ο έφορος πόλο του ΟΦΗ, επισημαίνει ακόμη πως «μαζί με το Ρέθυμνο, ζητήσαμε από την Ομοσπονδία να πάρουμε στο Ηράκλειο τη μια φάση των play out και αναλαμβάναμε διατροφή και διαμονή των ομάδων. Τελικά δεν μας έδωσαν τίποτε. Μας έστειλαν στη Λάρισα, όπου είχαμε μόνο τον ύπνο των αθλητών και τώρα στην Πάτρα, ούτε αυτό! Είναι ντροπή».

Για την επόμενη μέρα του ΟΦΗ, τονίζει ότι «δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό μας. Εμείς θα συνεχίσουμε, με μικρά παιδιά και στόχο την ανάδειξη τους, να χτίσουμε την ομάδα μας και να στείλουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά, στις εθνικές ομάδες. Έχουμε ήδη ένα κορμό και πάνω σε αυτόν θα βασιστούμε».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News