Στα πέναλτι έχασε ο Ολυμπιακός τον Ευρωπαϊκό τελικό στο πόλο

Σπορ
Στα πέναλτι έχασε ο Ολυμπιακός τον Ευρωπαϊκό τελικό στο πόλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήττα με 14-13 από τη Φερεντσβάρος στην έξτρα διαδικασία, μετά το 10-10 στην κανονική διάρκεια

Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός δε μπόρεσε να διατηρήσει το… στέμμα του στο πόλο, καθώς ηττήθηκε στον σημερινό τελικό από τη Φερεντσβάρος με 14-13 στη διαδικασία των πέναλτι.

Η κανονική διάρκεια βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες 10-10, με τους Πειραιώτες να κάνουν την μεγάλη επιστροφή στο ματς από το-3.

Όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού τα έδωσαν όλα θέλοντας να κάνουν ένα δώρο στους εαυτούς τους και τον Πάβιτς, αλλά δεν τα κατάφεραν, αφού οι Ούγγροι ήταν πιο ψύχραιμοι στη διαδικασία των πέναλτι.

Μεγάλο ματς από τον Γενηδουνιά που σταμάτησε στα πέντε γκολ δύο εκ των οποίων στην τελευταία περίοδο. Φυσικά, όλοι στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πρέπει να είναι ικανοποιημένοι αφού για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρέθηκαν στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στο πόλο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε νευρικά με τους Ούγγρους να το εκμεταλλεύονται και να σκοράρουν μόλις στα 20 δευτερόλεπτα με τον Μέτζεϊ. Οι ερυθρόλευκοι έφεραν το ματς στα ίσα με τον Γενηδουνιά να νικά τον Βόγκελ στον παίκτη παραπάνω, όμως το πρώτο οκτάλεπτο είχε δύο ακόμα γκολ για τους Ούγγρους με τους Βάργκα και Μίτροβιτς.

Με την έναρξη του δεύτερου οκταλέπτου ο Μουρίκης κέρδισε το πέναλτι με τον Γενηδουνιά να ευστοχεί και να μειώνει σε 3-2. Η Φερεντσβάρος απάντησε με δύο γκολ από τους Γιούνγκερ και Βάμος για προηγηθεί για πρώτη φορά με τρία τέρματα διαφορά Οι παίκτες Βλάχου απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και μείωσαν τη διαφορά στο γκολ (4-5), αλλά η εξαιρετική επίδοση των Ούγγρων στον παίκτη παραπάνω τους έδωσαν ξανά αέρα τριών τερμάτων με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (5-8).

Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου ο Ολυμπιακός κατάφερε και πάλι να μειώσει τη διαφορά στο ένα γκολ. Με τέρμα του Γενηδουνιά στον παραπάνω και του Μουρίκη από θέση φουνταριστού οι ερυθρόλευκοι μείωσαν σε 7-8. Η Φερεντσβάρος, όμως, με τέρματα των Μίτροβιτς και Γιάνγκερ μπήκε στο τέταρτο οκτάλεπτο με τρία γκολ διαφορά (7-10).

Οι παίκτες του Ολυμπιακού όμως δεν τα παράτησαν. Στην πρώτη επίθεση ο Γενηδουνιάς μείωσε σε 8-10 και λίγο αργότερα ο Φουντούλης μείωσε ακόμα περισσότερο. Η άμυνα του Ολυμπιακού δεν άφηνε τους Ούγγρους να ανασάνει και ο Γενηδουνιάς με το πέμπτο του τέρμα στο ματς έκανε το 10-10 το οποίο έστειλε το ματς στα πέναλτι.

Η διαδικασία των πέναλτι

10-10 Ο Γιάνσικ εκτέλεσε και απέκρουσε ο Πάβιτς 

11-10 Εύστοχο πέναλτι από τον Αργυρόπουλο 

11-11 Εύστοχο πέναλτι από τον Σεντλμάγιερ 

11-11 Στο δοκάρι το πέναλτι του Γούνα 

11-12 Ευστοχο πέναλτι από τον Γιούνγκερ 

11-12 Στο δοκάρι το πέναλτι του Μυλωνάκη 

11-12 Στο δοκάρι το πέναλτι του Κάλαϊ 

12-12 Εύστοχο πέναλτι από τον Δερβίση 

12-13 Ευστοχο πέναλτι από τον Γιάκσιτς 

13-13 Εύστοχο πέναλτι από τον Γενηδουνιά 

13-14 Εύστοχο πέναλτι από τον Γιάνσικ 

13-14 Στο δοκάρι το πέναλτι του Αργυρόπουλου 

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 4-5, 2-2, 3-0, 3-4 (πεν) 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάβιτς, Μυλωνάκης, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 5, Φουντούλης 2, Κάκαρης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος 1, Ομπράντοβιτς 1, Ζερδεβάς.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Γκαρντόνι, Σεντλμάγιερ, Κάλαϊ, Πολ, Βάμος 2, Μέτζεϊ 1, Νίκιτς 1, Γάκσιτς, Γιούνγκερ 2, Βάργκα 1, Γάνσικ, Μίτροβιτς 3, Βογκελ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News