Στον τελικό της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

Σπορ
Στον τελικό της Ευρώπης ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκησε 11-12 την Προ Ρέκο στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ…

Είναι αποφασισμένος να μην παραδώσει σε κανέναν άλλον τα ευρωπαϊκά σκήπτρα της υδατοσφαίρισης και το στέμμα του πρωταθλητή της γηραιάς ηπείρου ο Ολυμπιακός. Κι αυτό το απέδειξε με εμφατικό τρόπο και στον ημιτελικό του Final-8 του Τσάμπιονς Λιγκ, στο Ανόβερο, κόντρα στην πολυδιαφημισμένη και πανάκριβη ιταλική Προ Ρέκο. Την οποία ¨βούλιαξε" για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς αυτή είχε νικήσει στον περσινό τελικό στη Γένοβα όπου πήρε τον τίτλο.

Με ονειρική εμφάνιση, λοιπόν και και χάρη σε γκολ του Γενηδουνιά, στα 38 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη ενός συγκλονιστικού ημιτελικού, οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 12-11 επί της Προ Ρέκο του Ράτκο Ρούντιτς και θα αγωνιστούν στον αυριανό τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, δικεδικώντας το τρίτο του τρόπαιο στο θεσμό, έχοντας επιβεβαιώσει ότι ανήκει πλέον όχι μόνο στην ελίτ, αλλά στα μεγαθήρια της Ευρώπης.

Η αντίπαλός του στον τελικό που ξεκινά το Σάββατο (8/6) στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) θα αναδειχθεί από το δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στην ουγγρική Φερεντσβάρος και την ισπανική Μπαρτσελονέτα.

Σε ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, με ένταση, μπόλικο ξύλο και me δύο διαιτητές κακούς οι ερυθρόλευκοι πήραν μία σπουδαία πρόκριση.Το πρώτο οκτάλεπτο του αγώνα ήταν βγαλμένο από τα όνειρα του Θοδωρή Βλάχου. Οι ερυθρόλευκοι χτύπησαν σε κάθε ευκαιρία που τους έδωσε η Προ Ρέκο και κατάφεραν να πετύχουν πέντε γκολ σε έξι αγωνιστικά λεπτά, έχοντας 5/6 σουτ! Την ίδια ώρα στην άμυνα δέχονταν γκολ μόνο στον παίκτη λιγότερο και έτσι το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 5-3 υπέρ των ερυθρολεύκων. Με την έναρξη του δευτέρου οκταλέπτου ο Ίβοβιτς ευστόχησε σε πέναλτι για να μειώσει σε 5-4. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Με δύο γκολ από τους Ομπράντοβιτς και Φουντούλη οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν με 7-4. Ο Ντόμπουντ μείωσε σε 5-7, για να απαντήσει και πάλι με τον Φουντούλη ο Ολυμπιακός κάνοντας το 8-5. Το τελικό 8-6 του πρώτου ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Ντι Φούλβιο με το πρώτο γκολ της Προ Ρέκο στο ματς στα ίσα.

Η Προ Ρέκο με δύο γρήγορα γκολ από τους Μάντιτς και Ντι Φούλβιο έφερε το ματς στα ίσα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού, όμως, είχαν και πάλι την απάντηση. Με τρία αναπάντητα γκολ από τους Ομπράντοβιτς, Γούνα και Μυλωνάκη έκαναν το 11-8 και μπήκαν στο τελευταίο οκτάλεπτο με τρία γκολ διαφορά. Οι πολλές αποβολές που χρεώθηκαν οι ερυθρόλευκοι επέτρεψαν στην Προ Ρέκο να φέρει το ματς στα ίσα. Με τέρματα από των Μπούκιτς, Ίβοβιτς και Αϊκάρντι οι Ιταλοί έκαναν το 11-11 με 2.10 να απομένουν. Ο χρόνος περνούσε, όλα έδειχναν ότι θα πηγαίναμε σε παράταση, αλλά εκεί ο Γενηδουνιάς, με τρομερό μακρινό σουτ, 38 δευτερόλεπτα πριν το τέλος χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και μαζί την πρόκριση στον τελικό.

Οκτάλεπτα: 3-5, 3-3, 2-3, 3-1

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Ράτκο Ρούντις): Μπίγιατς, Ντι Φούλβιο 2, Μάντιτς 1, Μπούκιτς 2, Ντόμπουντ 1, Βελότο, Αϊκάρντι 1, Ετσενίκε 1, Ριγκάρι, Φιλίποβιτς, Ίβοβιτς 3, Κέις, Τεμπέστι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης 1, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης 3, Κάκαρης 1, Δερβίσης, Μπούσλιε 1, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 2, Ζερδεβάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News