Δεν τα κατάφεραν στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού

Σπορ
Δεν τα κατάφεραν στον τελικό τα κορίτσια του Ολυμπιακού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχασαν 13-11 από τη Σαμπατέλ...

Δεν τα κατάφεραν στον τελικό του ευρωπαικού τα κορίτσια της ομάδας πόλο του Ολυμπιακού...

Οι ερυθρόλευκες έλεγξαν το παιχνίδι, διατήρησαν το προβάδισμα και πήραν διαφορά μέχρι και τριών τερμάτων, όμως η Σαμπαντέλ με ξέσπασμα στο φινάλε στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στην έδρα της. 

Κορυφαία για το σύνολο του Χάρη Παυλίδη ήταν η Μπάκλινγκ με τέσσερα τέρματα, ενώ για τις Ισπανίδες ξεχώρισε η Νέσχουλ με τέσσερα τέρματα σε κρίσιμα σημεία του ματς. 

Οι ερυθρόλευκες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων με την Μπάκλινγκ και με την Ελευθεριάδου, με τις Ορτίθ και Γκαρθία να μειώνουν (1-2 και 2-3) μέχρι το φινάλε του οκταλέπτου. Οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν ξανά στο +2 (2-4), με γκολ της Ασημάκη, όμως Εσπάρ και Νέσχουλ ισοφάρισαν για πρώτη φορά με δύο γρήγορα γκολ (4-4). 

Μέχρι το ημίχρονο, οι ερυθρόλευκες πήραν ξανά δύο φορές το προβάδισμα, με τις Τσουκαλά και Μπάκλινγκ, όμως οι Ισπανίδες ισοφάρισαν ισάριθμές με τις Νέσχουλ και Ορτίθ Μουνιόζ, ολοκληρώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 6-6. 

Στα μέσα της τρίτης περιόδου η Σαμπαντέλ πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα στο σκορ (8-7) με σκόρερ την Νέσχουλ, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε γρήγορα αντίδραση. Αρχικά ισοφάρισε σε 8-8 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Αβραμίδου και έτρεξε σερί τεσσάρων τερμάτων για το 11-8, πέντε λεπτά πριν το φινάλε του ματς. 

Η Σαμπαντέλ, όμως, δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Φόρζα και Ορτίθ μείωσαν στο γκολ (10-11), ενώ χαμένο πέναλτι της Ελευθερίας Πλευρίτου τρία λεπτά πριν το τέλος, έδωσε την ευκαιρία για επιπλέον αντίδραση. 

Κάτι που έγινε με τρία τέρματα σε τρία λεπτά, μετά από ισάριθμες αποβολές που χρεώθηκαν οι ερυθρόλευκες. 

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Ισπανίδες κέρδισαν 11 αποβολές στο παιχνίδι, έναντι 3 που δόθηκαν στις «ερυθρόλευκες», με τη δεύτερη να είναι δύο λεπτά πριν το φινάλε του τρίτου οκταλέπτου. 

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 4-3, 2-3, 5-2 

Σαμπαντέλ: Έστερ Ράμος, Ορτίθ Ρέγιες 1, Εσπάρ 1, Ορτίθ Μουνιόζ 3, Φάρε Κολομίνα Γκ, Στέφενς 1, Κορντόμπες, Γκαρθία Γοδόι 1, Φόρκα 2, Νιούσουλ Κ.4, Ντόμενεχ, Λέιτον, Φάρε Κολομίνα Α. 

Ολυμπιακός: Σταματοπούλου, Πλευρίτου Ελ 2, Έγκενς, Ελευθεριάδου 1, Μανωλιουδάκη, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Πλευρίτου Μαρ. Γκόφερς, Μπάκλινγκ 4, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News