Πόλο

Μορφέσης: «Μακάρι να προσφέραμε ένα χαμόγελο στους Έλληνες»

Η Εθνική Πόλο των Γυναικών κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Πόλο, επίδοση που σίγουρα συνιστά επιτυχία, παρά την ήττα με 6-4 στον τελικό με την Ολλανδία.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης στις δηλώσεις του δεν ξέχασε τα θύματα από τις φονικές πυρκαγιές και τις εικόνες που έχουν συγκλονίσει όλη την Ελλάδα, εκφράζοντας την ελπίδα η πορεία της Εθνικής να πρόσφερε ένα χαμόγελο.

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Είμαι 100% ικανοποιημένος από τους στόχους τους οποίους είχαμε θέσει από την αρχή της φετινής περιόδου. Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η ελληνική ομάδα κατάφερε να πάρει ένα αργυρό μετάλλιο και ένα χρυσό μέσα σε τρεις μήνες. Το χρυσό μετάλλιο στο Γιουρόπα Καπ και το αργυρό στο Ευρωπαϊκό που μόλις ολοκληρώθηκε. Ήταν μία ιδανική χρονιά για την ομάδα μου και μακάρι να είναι κάθε χρονιά ίδια με αυτή. Όμως για να γίνουν όλα αυτά δαπανήθηκαν αμέτρητες εργατοώρες και έγινε μια συγκινητική προσπάθεια από όλους. Από τις αθλήτριές μου, από τους συνεργάτες μου και φυσικά από το τιμ που είχα δίπλα μου. Οι επιτυχίες αυτές δεν ανήκουν στις αθλήτριες και σε μένα, αλλά σε όλους μας, γιατί πραγματικά ήμασταν μια σπουδαία ομάδα. Αναφέρομαι στην συνεργάτιδα μου, Αγγελική Γερόλυμου, τον Στέφανο Λέανδρο, την Έλενα Κούβδου, τους γιατρούς μας, Γιώργο Μαρίνο και Κυριάκο Ανούση, την φυσικοθεραπεύτριά μας, Έφη Βούλγαρη και βέβαια την αρχηγό της ομάδας μας, από διοικητικής πλευράς, την κυρία Βάσω Γαρελίδη-Αρβανιτοπούλου. Θεωρώ ότι η επιτυχία αυτή είναι ένα χαμόγελο για όλη την ελληνική κοινωνία, που βασανίζεται τα τελευταία χρόνια και κυρίως για τους Έλληνες που δοκιμάστηκαν τις τελευταίες ημέρες. Βέβαια μία επιτυχία σε αθλητικό επίπεδο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντισταθμιστεί με τις απώλειες των ανθρώπων. Απλά θέλαμε να δώσουμε ένα μικρό χαμόγελο στους Έλληνες που είναι πικραμένοι από την ανείπωτη τραγωδία της προηγούμενης Δευτέρας. Το μυαλό και η σκέψη μας ήταν και παραμένει σε αυτούς». 

Όσο για την εμφανή απογοήτευση των παικτριών του στην απονομή, είπε: «Είδα τις αθλήτριές μου στενοχωρημένες, απογοητευμένες και κλαμμένες μετά το τέλος της αναμέτρησης. Είμαι χαρούμενος για αυτά τα κορίτσια, γιατί με την στάση τους, τον ζήλο και την όρεξή τους δείχνουν ότι έχουν σαν στόχο μόνο την κορυφή. Όλοι μας εδώ, ακόμη και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, ο κ. Δημήτρης Διαθεσόπουλος προσπαθούσαμε να τους εξηγήσουμε ότι μετά από έξι ολόκληρα χρόνια έφτασαν σε πρωταγωνιστικό ρόλο και κατέκτησαν το αργυρό μετάλλιο. Όλα τα κορίτσια επιζητούσαν το χρυσό μετάλλιο και τίποτα λιγότερο». 

Τέλος, αναφερόμενος στο μέλλον αυτής της ομάδας, τόνισε: «Πάμε βήμα-βήμα. Την επόμενη χρονιά έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κορέας και βέβαια από εκεί και πέρα μπορούμε να στοχεύσουμε σε επόμενες διοργανώσεις. Όμως θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι σε αυτό το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πετύχαμε απόλυτα τους στόχους μας. Κανείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι παίξαμε με τις τέσσερις από τις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές ομάδες. Μόνο την Ουγγαρία δεν βρήκαμε στον δρόμο μας. Αγωνιστήκαμε μία φορά απέναντι στη Ρωσία, την Ιταλία, την Ισπανία, κερδίζοντάς τες και βρεθήκαμε δύο φορές σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι στην Ολλανδία. Είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία σε μια τεράστια προσπάθεια».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια