Διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης απόψε η Εθνική γυναικών

Σπορ
Διεκδικεί την κορυφή της Ευρώπης απόψε η Εθνική γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ιστορική ευκαιρία έχει σήμερα (23:15) η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών που διεκδικεί το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέναντι στην Ολλανδία.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η ομάδα του Γιώργου Μορφέση απέκλεισε σε αυτό το τουρνουά τις δύο ομάδες οι οποίες τα τελευταία έξι χρόνια της στέρησαν τρεις φορές την ευκαιρία για διεκδίκηση ενός μεταλλίου σε μεγάλες διοργανώσεις.

Συγκεκριμένα, το 2012 η Ελλάδα αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου από την Ισπανία, το 2016 στο προολυμπιακό τουρνουά από την Ρωσία στα πέναλτι και το 2017 στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ξανά από τις Ισπανίδες στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι.

Στο μεσοδιάστημα, βέβαια, η Εθνική μας πρωταγωνιστούσε στα πρωταθλήματα υποδομών, με αποκορύφωμα την επιτυχία στις Νέες Γυναίκες στο Βόλο, και σήμερα τα κορίτσια εκείνης της Εθνικής, σε συνδυασμό με την εμπειρία των μεγαλύτερων παικτριών, κατάφεραν να κλείσουν θέση για της διεκδίκηση της κορυφής της Ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης.

“Στο παιχνίδι με την Ολλανδία πρέπει να κάνουμε καλή διαχείριση, καθώς εκείνη έπαιξε ένα εύκολο χιαστί ματς, σε αντίθεση με εμάς που είχαμε δύο πολύ δύσκολα παιχνίδια. Θεωρώ ότι θα πρέπει να παίξουμε δίχως άγχος, να τα δώσουμε όλα, να ακολουθήσουμε το πλάνο και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Είναι μεγάλη χαρά να παίξουμε μετά από έξι χρόνια σε τελικό ευρωπαϊκού πρωταθλήματος», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News