Για την 5η θέση η Εθνική Ανδρών, νίκησε 12-11 τη Ρωσία

Σπορ
Για την 5η θέση η Εθνική Ανδρών, νίκησε 12-11 τη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη νίκη με σκορ 12-11 πέτυχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης Ανδρών απέναντι στη Ρωσία, σε αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 5-8 του 33ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης. Οι δύο ομάδες είχαν ως στόχο τη νίκη που θα τους έδινε την ευκαιρία να διεκδικήσουν το Σάββατο (28/7) την πέμπτη θέση της διοργάνωσης.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άφησε πίσω του την ήττα από την Ισπανία και ξεκίνησε πολύ δυνατά στο πρώτο οκτάλεπτο, παίρνοντας ευρύ προβάδισμα στο σκορ με 5-1. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι Ρώσοι κατάφεραν να αντιδράσουν και να μειώσουν τη διαφορά.

Το σύνολο του Θοδωρή Βλάχου κράτησε τελικά το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρά την μεγάλη πίεση των Ρώσων, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο κι έτσι κατάφερε να πάρει τη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Γιάννης Φουντούλης που σημείωσε 7 από τα 12 συνολικά γκολ της ομάδας. Μάλιστα ο αρχηγός της Εθνικής έκανε το 12-9 έξι λεπτά πριν το τέλος, ελαχιστοποιώντας τις ελπίδες των Ρώσων για τη νίκη. Αυτή η νίκη δίνει τη δυνατότητα στην Εθνική μας ομάδα να αγωνιστεί για τις θέσεις 5-6 του πρωταθλήματος, απέναντι στο Μαυροβούνιο.

Tα οκτάλεπτα: 5-1, 4-4, 2-4, 1-2

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Φλέγκας, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης, Φουντούλης 7, Καπότσης, Δερβίσης 2, Αργυρόπουλος, Μουρίκης 2, Κολόμβος, Γούνας, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Ρωσία (Σεργκέι Εφστιγκνέεφ): Φεντότοφ, Σούτσκοφ 1, Αντριούκοφ, Ντερεβιάνκιν, Κόπτσεφ, Χάρκοφ 2, Μερκούλοφ 1, Ναγκάεφ 1, Μπιτσκόφ 3, Κολόντ 1, Λιζούνοφ 1, Σεπέλεφ 1, Στατσένκο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News