Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ο Ολυμπιακός

Σπορ
Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο ο Ολυμπιακός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός που επικράτησε με 6-4 της Μπαρτσελονέτα και προκρίθηκε στον τελικό του final eight που διεξάγεται στη Γένοβα.

Μεγάλη εμφάνιση από τους παίκτες του Θοδωρή Βλάχου που μασούσαν σίδερα στην άμυνα και κράτησαν την πρωταθλήτρια Ισπανίας στα τέσσερα γκολ. Απίθανη επέμβαση του Πάβιτς στο τέταρτο οκτάλεπτο κι ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες.

Αλλοπρόσαλλα σφυρίγματα σε πολλά σημεία του αγώνα από τους δύο διαιτητές. Ο Ολυμπιακός προκρίνεται στον τελικό της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης του πόλο για τέταρτη φορά στην ιστορία του μετά το 2001, 2002 (το κατέκτησε) και το 2016 όπου το έχασε από τη Γιουγκ.

Αρκετά κλειστό ήταν το πρώτο οκτάλεπτο. Οι δύο ομάδες έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στην άμυνα και έκλεισαν τους χώρους και την περιφέρεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν μόνο στον παίκτη παραπάνω (Μπούσλιε, Μάγιαρακ) διαμορφώνοντας το 1-1 του πρώτου οκταλέπτου. 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εντυπωσιακά το δεύτερο οκτάλεπτο. Με ωραίο γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια και ένα του Γούνα στην κόντρα η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου προηγήθηκε με 3-1 πέντε λεπτά πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου. 

Οι «ερυθρόλευκοι» όμως δεν κατάφεραν να βρουν γκολ στα υπόλοιπα λεπτά της περιόδου. Ο Γρανάδος με προσπάθεια από τη θέση του φουνταριστού μείωσε σε 3-2 δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Ο Περόνε ισοφάρισε σε 3-3 στον παίκτη παραπάνω που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Η φάση ξεσήκωσε τον πάγκο των Πειραιωτών που διαμαρτυρήθηκε για επιθετικό φάουλ στον Μανώλη Μυλωνάκη. 

Ίδια εικόνα και στο τρίτο οκτάλεπτο. Οι άμυνες ήταν εκείνες που κυριάρχησαν με τον Μπούσλιε να κάνει το 4-3 στον παίκτη παραπάνω ενώ ο Βρλιτς ισοφάρισε και πάλι για την Μπαρτσελονέτα σε 4-4 που ήταν και το σκορ του τρίτου οκταλέπτου. Ο Ολυμπιακός θα είχε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία αν δεν ακυρωνόταν γκολ του Γούνα σε εκτέλεση πέναλτι σε μια απόφαση που ξεσήκωσε τον πάγκο του Ολυμπιακού. 

Στο τέταρτο οκτάλεπτο ο Φουντούλης με γκολ στον παίκτη παραπάνω έδωσε και πάλι προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Οι Πειραιώτες κράτησαν τους παίκτες της Μπαρτσελονέτα μακριά από το τέρμα τους και με γκολ του Ομπράντοβιτς 9 δεύτερα πριν το τέλος διαμόρφωσε το 6-4 του ημιτελικού που σφράγισε και την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό.

Ο Ολυμπιακός περιμένει τον νικητή του αγώνα Προ Ρέκο - Γιουγκ για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο στις 21:30.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΕΤΑ 6-4

Οκτάλεπτα: 1-1, 2-2, 1-1, 2-0

Ολυμπιακός (Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης, Δελακάς, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 1, Νικολαΐδης, Δερβίσης, Μπούσλιε 2, Μουρίκης, Γούνας 1, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς 1, Γαλανόπουλος

Μπαρτσελονέτα (Μαρτίν): Λόπεζ - Πινέδο, Φαμέρα, Γρανάδος 1, Μουναρίθ, Βρλιτς 1, Λαρούμπε, Πάουλ Γκαρσία, Φερνάντεθ, Ταχούλ, Περόνε 1, Μάγιαρακ 1, Μπούστος, Λινάρες

Πηγή: sdna.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News