Η Ελλάδα πρώτη πρωταθλήτρια στο Europa Cup πόλο γυναικών

Σπορ
Η Ελλάδα πρώτη πρωταθλήτρια στο Europa Cup πόλο γυναικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα καθώς κατέκτησε το χρυσό στην 1η διοργάνωση του Europa Cup

Η Ελλάδα έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του Europa Cup υδατοσφαίρισης γυναικών καθώς έγινε η πρώτη χώρα που στέφεται πρωταθλήτρια στη νεοσύστατη αυτή διοργάνωση.

Η «γαλανόλευκη» επικράτησε με 9-8 της Ρωσίας στον τελικό που φιλοξενήθηκε στην Ποντεβέρδα και θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως η πρώτη πρωταθλήτρια στο Europa Cup.

Όσον αφορά στον τελικό, είχε συναρπαστική εξέλιξη. Η Εθνική μας βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο ξεκίνημα, όμως κατάφερε να ισοφαρίσει με τις Ξενάκη και Καλαργυρού σε 2-2. Η ομάδα του Γιώργου Μορφέση έκανε ένα τρομερό ξεπέταγμα στην τρίτη περίοδο, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και διαμορφώνοντας το 6-3.

Η τελευταία περίοδος είχε συγκλονιστική εξέλιξη. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αρχικά έφτασε μέχρι και το 7-3, όμως η Ρωσία αντέδρασε και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά μέχρι και στο γκολ (9-8), 44'' πριν τη λήξη. Ωστόσο, στα 22 δευτερόλεπτα η Ελλάδα κέρδισε αποβολή και εξάντλησε το χρόνο επίθεσής της, παίρνοντας τελικά τη νίκη και το χρυσό μετάλλιο

Οκτάλεπτα: 0-1, 2-1, 4-1, 3-5

Ελλάδα (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Διαμαντοπούλου Β. 2, Ελευθεριάδου 2, Πλευρίτου Μ., Αβραμίδου, Ασημάκη, Πάτρα, Χυδηριώτη 1, Καλαργυρού 1, Πλευρίτου Ελ. Ξενάκη 2, Διαμαντοπούλου Χ.

Ρωσία (Αλεξάντρ Γκαϊντούκοφ): Βερκογκλίντοβα, Βακίτοβα, Προκοφίεβα 1, Καρίμοβα 1, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα 1, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 1, Τιμοφέεβα 1, Κούρζινα, Ιβάνοβα 2, Ριζκόβα, Καρνάουκ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News