default-image

"Διπλή η επιτυχία για την Εθνική πόλο"

Αθλητισμός
"Διπλή η επιτυχία για την Εθνική πόλο"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο προπονητής της Εθνικής πόλο ανδρών Θοδωρής Βλάχος μίλησε για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο.

Για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και την απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο: "Ήμασταν διψασμένοι για διάκριση και το αποδείξαμε. Είναι διπλή η επιτυχία για εμάς, καθώς κατακτήσαμε και το μετάλλιο και προκριθήκαμε στο Ρίο. Ο Θεός ήταν μαζί μας σε αυτό το τουρνουά μέχρι το τέλος. Ο άξιος, αυτός που δουλεύει, στο τέλος ανταμείβεται. Κατά γενική ομολογία όλων αξίζαμε ένα μετάλλιο και ευτυχώς δεν φεύγουμε από εδώ με άδεια χέρια. Αυτό που σκεφτόμασταν ήταν η κατάκτηση ενός μεταλλίου, ειδικά όταν βλέπαμε ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι γινόμασταν καλύτεροι.

 Θα θυμόμαστε για πάντα αυτό που καταφέραμε σήμερα και πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει συμβεί. Όταν κατακτάς ένας μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα γεμίζεις με περηφάνια όλους τους Έλληνες. Είναι σημαντικό για το άθλημα ότι πολύς κόσμος παρακολούθησε πόλο. Κάθε μέρα που πλησιάζαμε προς τον στόχο είχαμε συμπαράσταση από πολύ κόσμο και μας έλεγαν πως ότι κι αν συμβεί, θα είναι περήφανοι για εμάς. Ο άθλος που πετύχαμε, πολλαπλασιάζεται λόγω των συνθηκών που επικρατούν στο ελληνικό πόλο".

Για το που αφιερώνει το μετάλλιο: "Εμείς κάναμε κάτι μεγάλο για εμάς, για το άθλημα και για τον πρόεδρο της ομοσπονδίας τον κύριο Διαθεσόπουλο. Είναι προσωπική του δικαίωση. Οι μεγάλοι  άντρες παίρνουν και μεγάλες αποφάσεις. Πρέπει να ευχαριστήσω τον κύριο Διαθεσόπουλο, που με εμπιστεύτηκε. Σε αυτόν ανήκει το μετάλλιο. Μερίδιο έχει και ο Σάκης Κεχαγιάς. Η Εθνική είχε εξαφανιστεί και με προπονητή αυτόν βγήκε και πάλι στο προσκήνιο. Επίσης είναι σημαντικό ότι η Εθνική ομάδα πήρε ένα μετάλλιο με Έλληνα προπονητή. Οι Έλληνες προπονητές αξίζουν και πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες".

Για την διαδικασία των πέναλτι: "Είναι ψυχοφθόρα η διαδικασία των πέναλτι και ίσως είναι άδικο για μια ομάδα να αποκλείεται εκεί. Εμείς όμως σήμερα βρεθήκαμε μόνο μια φορά πίσω στο σκορ και πιστεύω ότι δικαιούμασταν τη νίκη".

Για τον τερματοφύλακα της Κροατίας τον Πάβιτς, ο οποίος με απόκρουσή του σε πέναλτι στέρησε στην Εθνική τη συμμετοχή της στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου: "Του έχω ήδη πει πως όταν επιστρέψει στις προπονήσεις του Ολυμπιακού τον περιμένει καψώνι. Θα εξιλεωθεί μόνο αν μας οδηγήσει στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News