default-image

Πρόκριση στα τελικά για την Εθνική πόλο Εφήβων

Αθλητισμός
Πρόκριση στα τελικά για την Εθνική πόλο Εφήβων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εθνική ομάδα πόλο των εφήβων εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση με πρωτιά στον Α' Όμιλο των Προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Νίβερταλ της Ολλανδίας.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε και την οικοδέσποινα Ολλανδία με 18-10 στον τελευταίο αγώνα της στον όμιλο και με το απόλυτο των νικών (5 στα 5) πέτυχε θριαμβευτικά το στόχο και θα βρεθεί στα τελικά της διοργάνωσης που γίνονται 12-21 Ιουνίου στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Πρόκειται για μια σπουδαία επιτυχία αυτών των παιδιών που παρότι δεν είχαν πολλές εμπειρίες σε τέτοιες κρίσιμες αποστολές (παρά μόνο ως Εθνική Παίδων παλιότερα) κατάφεραν να δείξουν την απαραίτητη σοβαρότητα και πειθαρχία και να πετύχουν το στόχο τους λειτουργώντας τέλεια ως σύνολο.

Το σημερινό παιχνίδι με την Ολλανδία ήταν ιδιαίτερο σε σχέση με τα προηγούμενα, καθώς οι αντίπαλοι είχαν το πλεονέκτημα της έδρας και ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη διότι είχαν ηττηθεί στο χθεσινό παιχνίδι από την Ουκρανία και αν έχαναν κι από την Ελλάδα βρισκόταν εκτός των δύο πρώτων θέσεων που έδιναν την πρόκριση στα τελικά. Οι εξέδρες του κολυμβητηρίου ήταν κατάμεστες από κόσμο που δημιούργησε καυτή ατμόσφαιρα υπέρ των Ολλανδών και η διαιτησία ήταν φανερά εχθρική για τους διεθνείς μας. Η ελληνική ομάδα, όμως, κατάφερε να ξεπεράσει όλα αυτά τα εμπόδια και να κυριαρχήσει απόλυτα, -αν εξαιρέσουμε κάποια λίγα κενά διαστήματα στην αμυντική λειτουργία- και έφτιαξε γρήγορα μια διαφορά στο σκορ υπέρ της που την αύξησε μέχρι το φινάλε. Κορυφαίος σκόρερ αυτή τη φορά ο Γαρδίκας με 6 γκολ, αλλά όλοι και πάλι ήταν υπέροχοι.

Έτσι προκρίθηκαν η Ελλάδα ως 1η και η Ουκρανία 2η, ενώ οι οικοδεσπότες Ολλανδοί έμειναν εκτός νυμφώνος.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 3-4, 2-4, 3-6.

ΕΛΛΑΔΑ: Μαντής, Χονδροκούκης, Γαρδίκας 6, Μπουγιούρης, Καλαργυρός 1, Παπαναστασίου 3, Γιαννόπουλος 2, Δελαγραμμάτικας 1, Αλεξίου 3, Παπασηφάκης 1, Νικολαϊδης 1, Σκουμπάκης, Κουρούβανης.

Οι σκόρερ για την Ολλανδία: Σουτ 4, Σέρεμπουργκ 2, Πέτερνικ 1, Βαν ντεν Χουτ 1, Γκίσμαν 1, Πίτερς 1.

Η τελική κατάταξη: 1. Ελλάδα, 2. Ουκρανία (προκρίθηκαν), 3. Ολλανδία, 4. Λευκορωσία, 5. Σλοβενία, 6. Πορτογαλία.

Κραβαρίτης: «Τα παιδιά έδειξαν σοβαρότητα ωρίμων αθλητών»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός των Εφήβων Δημήτρης Κραβαρίτης μας δήλωσε μετά το τέλος των αγώνων: «Αυτό το τελευταίο παιχνίδι με τους Ολλανδούς ήταν ιδιαίτερο, καθώς παίξαμε κόντρα σε μια πιο δυνατή ομάδα με φυσικά χαρίσματα, παθιασμένη για να πάρει κάτι θετικό και έχοντας τη δύναμη της έδρας, καθώς η πισίνα ήταν γεμάτη. Τα παιδιά, όμως, ανταποκρίθηκαν και πάλι πολύ καλά, αν εξαιρέσουμε κάποιες περιπτώσεις στην άμυνα όπου θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα (αλλά αυτά θα διορθωθούν). Αξίζουν, λοιπόν, συγχαρητήρια, διότι έδειξαν μεγάλη σοβαρότητα, σύνεση και πειθαρχία -παρότι δεν είχαν πολλές εμπειρίες στο παρελθόν πλην της συμμετοχής τους στην Εθνική Παίδων- και είχαν εμπεδώσει όλα όσα είχαμε πει, καθώς τα εφάρμοσαν σωστά μέσα στο νερό. Τώρα θα δουλέψουμε σκληρά για τα τελικά στο Μπακού, αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Υπάρχει όμως όρεξη και πνεύμα νικητή. Εκεί στα τελικά θα βρεθούμε κόντρα σε ομάδες πρώτης γραμμής και θα δούμε που βρισκόμαστε».

Ο έφορος της ομάδας και αρχηγός της αποστολής Λάζαρος Αντωνιάδης (που μας βοήθησε τα μέγιστα στις ανταποκρίσεις από Νίβερταλ) μας είπε: «Η ομάδα αυτή λειτούργησε παραδειγματικά, με τη συμβολή όλων των μελών της, αθλητών, τεχνικού και ιατρικού τιμ και συνοδών. Τα παιδιά συμπεριφέρθηκαν με σοβαρότητα και σύνεση και όλοι εδώ μας έδιναν συγχαρητήρια όχι μόνο για την αγωνιστική συμπεριφορά, αλλά και την εξωαγωνιστική. Πιστεύω ότι θα έχουμε ανάλογη συνέχεια».  

Την αποστολή συνόδευαν ακόμα ο συνεργάτης του Κραβαρίτη Γιάννης Φράγκος και ο φυσικοθεραπευτής Στέλιος Συρόπουλος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News