Πόλο

Δύσκολες κληρώσεις για τις Εθνικές πόλο στο Παγκόσμιο

Οι Εθνικές ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών είχαν δύσκολες κληρώσεις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν που θα γίνει από 24 Ιουλίου μέχρι 2 Αυγούστου μετά την κλήρωση που έγινε σήμερα στην έδρα της Fina στην Λοζάνη.

 Η Εθνική ανδρών κληρώθηκε στον Β' Όμιλο με αντιπάλους τις ΗΠΑ, την Ιταλία και τη Ρωσία, ενώ η Εθνική Γυναικών επίσης στον Β' Όμιλο με αντιπάλους την Αυστραλία, την Ολλανδία και τη Νότια Αφρική.

Οι υπόλοιποι Όμιλοι

ΑΝΔΡΕΣ

Α' : ΚΡΟΑΤΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΚΙΝΑ

Γ' : ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Δ' : ΣΕΡΒΙΑ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α' : ΙΣΠΑΝΙΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Γ' : ΗΠΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΙΑΠΩΝΙΑ

Δ' : ΚΙΝΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ

«Δύσκολα, αλλά μπορούμε …»

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ Δημήτρης Διαθεσόπουλος που ως υπεύθυνος της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης από πλευράς της Εκτελεστικής Επιτροπής της Fina - μαζί με τον Τζιάνι Λότζι, πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής της Fina - πραγματοποίησε την κλήρωση, από τη Λοζάνη μετά τη λήξη της σχετικής διαδικασίας, τόνισε:

«Το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ιδίως για τους ανδρες, δεν ήταν καλό. Θα έλεγα ότι πρόκειται για μια δύσκολη κλήρωση, αν δούμε και το πώς διαμορφώθηκαν κάποιοι άλλοι Όμιλοι, όπως για παράδειγμα ο τρίτος στους Άνδρες.

Πιστεύω όμως ότι το τελικό αποτέλεσμα δεν κρίνεται μόνον από τις κληρώσεις και την όποια τύχη μπορεί να έχεις σ' αυτές, αλλά αντίθετα από το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό εμείς θα είμαστε έτοιμοι και θα εμφανιστούμε όσο γίνεται σε καλό αγωνιστικό επίπεδο, την περίοδο των αγώνων στο Καζάν».

Πηγή: Sentragoal.gr

Σχόλια