Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Σπορ
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περισσότεροι από 400 ποδηλάτες έλαβαν μέρος στην ποδηλατική δράση που έγινε για 11η χρονιά…

Για μία ακόμη χρονιά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 11ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας στον οποίο έλαβαν μέρος περισσότεροι από 400 ποδηλάτες που είχαν μία ξεχωριστή εμπειρία γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές του τόπου.

Για ενδέκατη χρονιά, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν μια διαδρομή 19 χιλιομέτρων με ποδήλατο, θαυμάζοντας τις φυσικές ομορφιές του τόπου, την φύση που είναι γεμάτη χρώματα και αρώματα.

«Αναβίωσαν εικόνες από άλλες εποχές, τότε που οι άνθρωποι μετακινούνταν στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατά τους, χρησιμοποιώντας αυτό τον εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. Πρόκειται για μια σημαντική αθλητική εκδήλωση που σχετίζεται με την ιστορία, την παράδοση, το περιβάλλον και στέλνει το μήνυμα για τη θέση που πρέπει να έχει το ποδήλατο στην καθημερινότητα ως εναλλακτικό μέσο μεταφοράς και ως ήπια μορφή άσκησης», ανέφερε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης.

Η εκκίνηση έγινε από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας, με τους ποδηλάτες να ακολουθούν τη διαδρομή από τα χωριά της Πεδιάδας, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News