Στις 14 Μαΐου αναβιώνει ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Σπορ
Στις 14 Μαΐου αναβιώνει ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας αγώνας θεσμός που αναμένεται να ξεπεράσει τις 400 συμμετοχές ...

Για 11η χρονιά θα αναβιώσει την Κυριακή 14 Μαΐου (11:00) ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας. Πρόκειται για μία πρόταση γνωριμίας με τα χωριά και τις φυσικές ομορφιές της περιοχής ενώ δίνεται η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να θαυμάσουμε τη φύση γεμάτη από αρώματα, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης . Όπως άλλωστε έκαναν πριν πολλά χρόνια, μαθητές, εργαζόμενοι ακόμη και ολόκληρες οικογένειες, που κινούνταν τότε στην εύφορη πεδιάδα με τα ποδήλατα τους. Οι συμμετέχοντες αναμένεται να ξεπεράσουν τις 400 .

Η εκκίνηση του Ποδηλατικού Γύρου θα δοθεί από το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του Χωριού Αποστόλων Πεδιάδας. Με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας: Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού με τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες. Η απόσταση που θα καλύψουν οι συμμετέχοντες είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου τρείς ώρες, με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας των μελών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News