Το Σαββατοκύριακο οι ποδηλατικοί αγώνες «Καζαντζάκεια»

Σπορ
Το Σαββατοκύριακο οι ποδηλατικοί αγώνες «Καζαντζάκεια»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεκάδες αθλητές-τριες θα συμμετάσχουν στην 30η διοργάνωση…

Ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ διοργανώνει τα 30α Καζαντζάκεια ,Πανελλήνιοι αναπτυξιακοί ποδηλατικοί αγώνες στις 15 και 16 Οκτωβρίου 2022, ένα ποδηλατικό θεσμό , που διαχρονικά προβάλει την περιοχή μας, μέσα από την αγωνιστική ποδηλασία και φυσικά βάζει το ποδήλατο ως τρόπο ζωής .

Φέτος , οι αγώνες αυτοί οργανώνονται στους δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου. Τελούν υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Κρήτης , τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ , τον ΔΟΠΑΠ και την ΚΕΔΧ και φυσικά στηρίζονται από τους δήμους Ηρακλείου, Μινώα Πεδιάδας και Χερσονήσου.

Οι ποδηλατικοί αγώνες, είναι διοργανώσεις με μεγάλες απαιτήσεις οργανωτικές, δεδομένης τις ιδιομορφίες του αγωνίσματος (ειδικά στους αγώνες αντοχής δρόμου), και εδώ έρχεται η τοπική κοινωνία μέσα από τις διάφορες συλλογικότητες, ενεργών πολιτών, (διάφοροι τοπικοί πολιτιστικοί και αθλητικοί σύλλογοι και εθελοντές Σαμαρείτες , μοτοσικλετιστές κλπ) να διασφαλίσουν την αρτιότητα των αγώνων, φυσικά πάντα με την σοβαρή και υπεύθυνη κάλυψη των κατά τόπους Αστυνομικών Τμημάτων και Τμήματος τροχαίας .

Το πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1Ος ΑΓΩΝΑΣ

Ώρα 15.00 Αγώνας δρόμου τύπου CRITERIUM, που θα πραγματοποιηθεί εντός του γνωστού χώρου “ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΡΤ” στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού Ηρακλείου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ : ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ-ΜΕΓΑΛΑ

15.00 ΠΑΙΔΩΝ 15χλμ (15 στροφές)

15.40 ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 12χλμ (12 στροφές)

16.20 ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ 12χλμ (12 στροφές) ,

17:00 ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 10χλμ (10 στροφές)

17.40 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ 6χλμ (6 στροφές)

18.00 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ 4 χλμ (4 στροφές)

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2Ος ΑΓΩΝΑΣ

Ώρα 10:30 προεκκίνηση 9,5 χλμ από Ανάληψη Χερσονήσου και εκκίνηση από την θέση Ξηροκαμάρες με συνολική απόσταση 61,9 χλμ και για τις κατηγορίες ΠΑΙΔΕΣ

-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ -ΜΑΣΤΕΡΣ -ΟΠΕΝ και 38,2 χλμ για ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ και ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: ΠΑΙΔΕΣ-ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ-MASTER- OPEN:

ΩΡΑ 10:30

Προ εκκίνηση: Οικισμός Ανάληψη Χερσονήσου-Αγγριανά -Ξηροκαμάρες 9,5χλμ

Εκκίνηση Ξηροκαμάρες, Καστέλι, Κασταμονίτσα, Γεράκι, Γαζέπη Μύλος, Αρκαλοχώρι, Αρχοντικό, Γαλατάς, Βόνη Ζωοφόροι, Απόστολοι, και τερματισμός Καστέλι Συνολική Απόσταση 61,9χλμ

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ- ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ

Προ εκκίνηση: Οικισμός Ανάληψη Χερσονήσου-Αγγριανά -Ξηροκαμάρες 9,5χλμ

Εκκίνηση Ξηροκαμάρες, Καστέλι, Κασταμονίτσα, Γεράκι, και τερματισμός Καστέλι Συνολική Απόσταση 38,2 χλμ.

Όπως γίνεται αντιληπτό ο αγώνας της Κυριακής  περνά μέσα από πολλούς οικισμούς, σκοπό έχοντος να προβάλει τις περιοχές αυτές, αλλά και αναδείξει τις καταστροφές που έγιναν στις σεισμόπληκτες περιοχές πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Το πέρασμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και η προσπάθεια των τοπικών εθελοντών πολύ μεγάλη ώστε να μην υπάρξουν ατυχήματα .

Οι διοργανωτές καλούν τον τοπικό πληθυσμό να προσέξει ,ειδικά όταν θα διέρχονται οι αθλητές μέσα από τους οικισμούς …

Εξ αλλού το πέρασμα μέσα από τους οικισμούς δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 15 ως 20 λεπτά (πρώτοι και τελευταίοι αθλητές ).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News