Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Κρήτη με τον "Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας"

Σπορ
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η Κρήτη με τον "Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρι Πάιατ η τελετή έναρξης σήμερα στο Μικρό Κούλε...

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την διεξαγωγή του «ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας», με την Κρήτη να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ποδηλασίας καθώς από το Παγκρήτιο Στάδιο θα ξεκινήσει αύριο στις 10:45 το το 1ο ΕΤΑΠ της διοργάνωσης. Σήμεραπαρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης και παρουσίασης των ομάδων του Ποδηλατικού Γύρου στην προβλήτα του Μικρού Κούλε.

«Αισθάνομαι υπερήφανος που η χώρα μου εκπροσωπείται εδώ από δυνατούς Αμερικανούς αθλητές.Διανύω τις τελευταίες δύο εβδομάδες μου στην Ελλάδα ως πρεσβευτής των ΗΠΑ και ήταν μια πραγματική απίστευτη εμπειρία. Οι πιο βαθιά χαραγμένες στη μνήμη μου αναμνήσεις θα είναι οι ποδηλατικές. Τα τελευταία χιλιόμετρα προς την Σπάρτη ή τα τελευταία μέτρα της ανάβασης στο Γύρο Θυσίας.Αισθάνομαι ευγνώμων για την υποδοχή που μου επιφύλαξαν οι Έλληνες και για όλα αυτά που προσφέρει αυτή η χώρα: το τοπίο, το σκηνικό, τους ανθρώπους της, το υπέροχο φαγητό.Ευχαριστώ πολύ και καλή τύχη σε όλες τις ομάδες», δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης που αναμένεται να αναλάβει προσεχώς καθήκοντα Υφυπουργού Εξωτερικών για θέμα ενέργειας των ΗΠΑ.

Στο stage της τελετής έναρξης βρέθηκαν 20 Εθνικές και Επαγγελματικές ομάδες και 139 διεθνούς φήμης αθλητές ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσημοι φορείς απ΄όλο το νησί αλλά και όχι μόνο, μεταξύ των οποίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Τα 190 χιλιόμετρα του πρώτου ΕΤΑΠ θα ταξιδέψουν τους ποδηλάτες και νοερά τους θεατές από το Ηράκλειο, στο νότο της Κρήτης και από εκεί και πάλι στο Βορρά στο Ρέθυμνο, με τελικό προορισμό τα Χανιά όπου αναμένεται λίγο μετά της 15:00 ο τερματισμός του αγώνα.

Το πελοτόν θα περάσει συνολικά από πέντε περιφέρειες, 11 νομούς, 28 πόλεις και θα καλύψει περισσότερα από 858 χιλιόμετρα. Η αφετηρία είναι η Κρήτη ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει η Αττική, ακολούθως η Στερεά Ελλάδα, η Θεσσαλία ενώ ο τερματισμός του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου θα γίνει την 1η Μαϊου στα Ιωάννινα.

Ο μεγάλος ελληνικός Γύρος, επιστρέφει έπειτα από δέκα χρόνια αδράνειας με ένα εντυπωσιακό αγώνα. Στόχος να φτάσει σε λάμψη μεγάλες αντίστοιχες διοργανώσεις και να γίνει ένας ετήσιος θεσμός που θα δώσει ώθηση στο άθλημα της ποδηλασίας αλλά και θα βοηθήσει σημαντικά τις περιοχές να αναπτυχθούν και να επεκτείνουν την τουριστική τους περίοδο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News