Στις 8 Μαϊου ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

Σπορ
Στις 8 Μαϊου ο Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία ποδηλατοβόλτα θεσμός για άτομα κάθε ηλικίας...

Mία ποδηλατική δράση με αυξημένο ενδιαφέρον θα πραγματοποιηθεί στις 8 Μαΐου. Ο λόγος για τον 10ο Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας, που έχει γίνει πλέον θεσμός και στον οποίο λαμβάνουν μέρος αθλητές και ποδηλάτες κάθε ηλικίας με στόχο να απολαύσουν τη διαδρομή και να κερδίσουν εμπειρίες.

Η ποδηλατοδρομία θα ξεκινήσει από το κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου των Αποστόλων στις 10:30 π.μ. και θα διανύσει τα χωριά: Σαμπάς, Ζωφόροι, Θραψανός για να καταλήξει στη Λίμνη Λειβάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της επικινδυνότητας που δημιούργησαν οι σεισμοί, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί η διαδρομή Βόνη- Γαλατάς.

Οι συμμετέχοντες θα κάνουν στάση σε κάθε χωριό για νερό και ξεκούραση ενώ στην Πλατεία της Βόνης θα γίνει στάση για 30΄για κέρασμα που θα προσφέρει ο Πολιτιστικός Σύλλογος.

Τον Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας διοργανώνουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι όλων των εμπλεκόμενων χωριών ενώ συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Κρήτης.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των διοργανωτών είναι υποχρεωτικό το προστατευτικό κράνος ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βεβαιωθούν για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπεύθυνη δήλωση για ανήλικους και για παίδες η παρουσία γονέα (κάτω των 10 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται). Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ιατρική ευθύνη. Οι ποδηλάτες θα πρέπει να κινούνται στα επιτρεπτά όρια και τις σχετικές σημάνσεις ενώ κατά τη διαδρομή θα ακολουθούν αυτοκίνητα ασφαλείας. Κατάλληλοι άνθρωποι ορίζουν τη διαδρομή και ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων, έχοντας την ασφάλειας της ποδηλατοβόλτας. Γενικότερα δεν πρόκειται για αγώνα ταχύτητας, δεν επιτρέπονται οι ελιγμοί και τα απότομα φρεναρίσματα για την αποφυγή ατυχήματος. Η ταχύτητα θα πρέπει να είναι χαλαρή για να απολαύσουν όλοι την παρέα και τη διαδρομή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News