Ποδηλασία

Από το Ηράκλειο θα ξεκινήσει ο Διεθνής ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της Cycling Greece και μέλη της οργανωτικής επιτροπής…

Ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας (International Tour of Hellas-IΤOH2022) θα μπει στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας από τις 26 Απριλίου, ημέρα παρουσίασης των ομάδων, έως και τον τερματισμό την 1η Μαΐου φιλοδοξώντας να γίνει ένας από τους πιο σημαντικούς Γύρους του κόσμου μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η διοργάνωση ενός διεθνούς ποδηλατικού γύρου κατηγορίας 2.1 αναβαθμισμένου στο καλεντάρι της UCI, θα δώσει μεγάλη ώθηση στην αναβάθμιση της αγωνιστικής ποδηλασίας στην χώρα μας. Ταυτόχρονα αναμένεται να προβάλει τις φυσικές ομορφιές αλλά και τα πολιτιστικά μας μνημεία ανά τον κόσμο, καθώς το ενδιαφέρον για την τηλεοπτική κάλυψη από πολλές χώρες εντείνεται καθημερινά.

Τον κ. Λεβεντάκη πλαισιώνουν ο Διευθυντής Αγώνα, Βλαδίμηρος Πέτσας, ο Υπεύθυνος των Παράλληλων Δράσεων Θάνος Γεωργίου και ο Συντονιστής σηματοδότησης διαδρομών Γιάννης Δαφούλης για να ολοκληρώσουν την επισκόπηση των διαδρομών αλλά και να διευθετήσουν ζητήματα που αφορούν στη διοργάνωση.

Η Κρήτη θα έχει την τιμητική της στο πρώτο ETAP, που θα ξεκινήσει από το Ηράκλειο στις 26 Απριλίου με την παρουσίαση των ομάδων, θα διατρέξει το Ρέθυμνο και θα καταλήξει στα Χανιά. Έχουν οριστεί διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των τοπικών φορέων στις τρεις πόλεις, ώστε να παρουσιαστεί και αναπτυχθεί ο λειτουργικός σχεδιασμός του 1ου ΕΤΑΠ και να λυθούν τυχόν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα.

Το κλιμάκιο θα επισκεφθεί τους υποψηφίους χώρους που θα φιλοξενήσουν της Παράλληλες δράσεις του Γύρου, πρόκειται για τις Δράσεις που παράλληλα με το αγωνιστικό κομμάτι θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες κάθε πόλης να γίνουν και αυτοί μέρος της διοργάνωσης με στόχο να κινητοποιηθούν στη χρήση του ποδηλάτου τόσο αγωνιστικά όσο και ως μέσο αστικής μετακίνησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια