Ποδηλασία

Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα «29α Καζαντζάκεια»

Δόθηκε η αγωνιστική ευκαιρία στις μικρές κατηγορίες αθλητών-τριών…

 

Ένας αγώνας θεσμός, τα «Καζαντζάκεια» πραγματοποιήθηκαν και φέτος από τον διοργανωτή ΠΟΗ Κάστρο με μεγάλη επιτυχία. Ο Ποδηλατικός Όμιλος του Ηρακλείου φέτος επέλεξε να δώσει την αγωνιστική  ευκαιρία   στις μικρές κατηγορίες  αθλητών –τριών, που αποτελούν ρεαλιστικά το μέλλον των σωματείων  και γενικά του αθλήματος . Φυσικά δόθηκε και η αγωνιστική ευκαιρία  στις μεγάλες ηλικίες   ,που με την μεγάλη αριθμητική παρουσία τους ,επιβεβαίωσαν την επιλογή των διοργανωτών .

Οι συμμέτοχες ξεπέρασαν τις 140, από 14 ομάδες ( εθνική γυναικών Κουβέιτ ,Αθήνα, Ρόδο ,Κω, Χανιά ,Ρέθυμνο ,Ηράκλειο, Νεάπολη Λασιθίου ,Άγιο Νικόλαο Λασιθίου και περίπου 15 Οπεν –δηλαδή χωρίς αθλητικό δελτίο ). Αριθμός μεγάλος  που δείχνει την δίψα του της αθλητικής οικογένειας γενικά ,  για συμμετοχή  σε αγωνιστικές αναβαθμισμένες διοργανώσεις  , όπως τα ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ .Δόθηκε η ευκαιρία  να αγωνιστούν όλες τις κατηγορίες μικρών (μίνι μικρά , μίνι μεγάλα , παμπαιδες , πανκορασιδες , παίδες , ) και μεγάλων  εκτός από αυτές των έφηβων –νεανίδων και αδρών –γυναικών, που έχουν σίγουρα περισσότερες ευκαιρείς αγωνιστικές.

Η μεγάλη όμως αυτή συμμετοχή , υπήρξε και λογω της σημαντικής  φιλοξενίας  που προέκυψε από την στήριξη της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας .

Συγκεκριμένα τα 29α ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΕΙΑ , οργανωθήκαν υπό την αιγίδα της ΓΓΑ  και ΕΟΠ και την  διαχρονική  πλέον συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και με τη συνεργασία  του δήμου  Ηρακλείου  και ΔΟΠΑΦΜΑΗ , του δήμου Μαλεβιζίου , δήμου Μινωα Πεδιάδας, δήμου Χερσονήσου (φέτος για 1η φορά) δήμου  Αρχανών –Αστερουσίων    και  των κοινωφελών τους επιχειρήσεων.  Οι τοπικές κοινωνίες βοήθησαν με την καθοριστική προσφορά  -ειδικά στην φιλοξενία - των πολιτιστικών συλλόγων  (Δαμαστας και Καστελιου ) και φυσικά των τοπικών  δημοτικών διαμερισμάτων .

Οι διαδρομές καλυφθήκαν από πλευράς ασφάλειας αγώνων , από την Τροχαία Ηρακλείου και τα Α.Τ. Μαλεβιζίου ,Χερσονήσου , Μινωα Πεδιάδας  και  επίσης την πρώτη μέρα από δημοτική αστυνομία Ηρακλείου και την δεύτερη και από το λιμεναρχείο Χερσονήσου .

Φυσικά, 8 φίλοι μοτο και του σωματείου, στήριξαν την ασφάλεια της διαδρομής και ακόμη 7 μοτο της ομάδας μοτο VSTROM  την δεύτερη μέρα .

Η παρουσία της έμπειρης Βετας Μαμουλαίου στην θέση του αλυτάρχη  και της γραμματείας Χαρουλας Κωλετη  από Αθήνα βοήθησαν σημαντικά στην διεξαγωγή των  αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμοι Χερσονήσου και Μινώα Πεδιάδας , είναι σε τροχιά να συνεργασίας για τα 30α ΚΑΖΝΤΖΑΚΕΙΑ  2022 με διεθνή συμμετοχή  επεκτείνοντας τα όρια διαδρομών αγώνων με νέες περιοχές .

«Ευχαριστούμε όλους δημόσιους  και ιδιωτικούς φορείς, ποδηλατικά σωματεία και γενικά όλους που μας βοήθησαν σε αυτήν την μεγάλη και επιτυχημένη ποδηλατική διοργάνωση , χωρίς να ξεχνάμε και τους ανωνύμους πολίτες  που με την υπομονή και κατανοήση τους  οι αγώνες διεξήχθησαν με ασφαλείας .Ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ είναι ένα σωματείο που δεν στερείται κοπών και οραμάτων .

ΣΤΟΧΟΣ  ΜΑΣ η ΑΝΑΠΤΥΞΗ  ΤΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ  ΩΣ ΑΘΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟΣ ΖΩΗΣ», αναφέρουν οι διοργανωτές που ευχαριστούν τις εταιρίες: ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ , σουπερ μάρκετς ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ, ΔΟΞΑΣΤΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Αέρια, αυτοκίνητα  TOYOTA,  ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ αρτοποιεία.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια