Έγραψε ιστορία για την ελληνική ποδηλασία ο Χανιώτης Λιβανός

Σπορ
Έγραψε ιστορία για την ελληνική ποδηλασία ο Χανιώτης Λιβανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έγινε ο πρώτος Έλληνας ποδηλάτης με δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα...

Έγραψε ιστορία για την ελληνική ποδηλασία και βέβαια για τον κρητικό αθλητισμό ο Κωνσταντίνος Λιβανός! Ο Χανιώτης πρωταθλητής "θάμπωσε" τους φίλους του αθλήματος στην Γερμανία με εκπληκτικές επιδόσεις στη Φρανκφούρτη! Συγεκριμένα σε επίπεδο εφήβων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας, κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο κέριν αλλά και στα 200 μέτρα σπριντ! Το επίτευγμα αυτό τον κατατάσσει πρώτο Ελληνα ποδηλάτη που κατακτά δύο χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως τονίζει στην επίσημη ιστοσελίδα της και η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας ενώ είναι λογικό να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον αθλητή τους στο σωματείο του...

«Ο βασιλιάς του σπριντ είναι Ελληνας και είναι ο Κωνσταντίνος Λιβανός»! Με αυτά τα λόγια, που είναι πέρα για πέρα αληθινά, ο σύλλογός του, Τάλως ANEK LINES, υποκλίνεται στον 18χρονο Χανιώτη ποδηλάτη που στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής και στα 200μ. πίστας!

«Ο πιο γρήγορος όλου του κόσμου. Απλά υποκλινόμαστε, ευχαριστούμε για όλα Κώστα!», τονίζεται ακόμη από τον σύλλογο για τον αθλητή που κατάφερε για μια ακόμη φορά να εντυπωσιάσει.

Τέταρτος στα 1000 μέτρα

O Λιβανός ήθελε να ολοκληρώσει με επιτυχία την παρουσία του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας εφήβων με τον Χανιώτη ποδηλάτη να τα καταφέρνει και να έρχεται 4ος στα 1000 μέτρα.

Μετά τα δύο χρυσά μετάλλια στο Κέριν και στο σπριντ (και φυσικά την 6η θέση με τους έτερους Χανιώτες του Βασίλη Μαυριγιαννάκη και Ηλία Πατεράκη στο ομαδικό σπριντ) στην τελευταία μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ο νεαρός Χανιώτης πρωταθλητής έμεινε στην 4η θέση στο 1000άρι εμφανώς κουρασμένος από την προσπάθεια του τις προηγούμενες 3 μέρες.

Έτσι η πιο πετυχημένη παρουσία Έλληνα ποδηλάτη σε παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας μπορεί να μην έκλεισε με ακόμα ένα μετάλλιο αλλά ολοκληρώθηκε με τρόπο που πιστοποιεί την αξία του.

* Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, Μιλτιάδης Κριμίζης, συγχαίρει τον Χανιώτη ποδηλάτη Κώστα Λιβανό, ο οποίος κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας:

«Ένα μεγάλο μπράβο στον αθλητή Κωνσταντίνο Λιβανό, στον Ομοσπονδιακό μας προπονητή Λάμπρο Βασιλόπουλο ολόκληρη την Ελληνική αποστολή το σωματείο του και τον ατομικό του προπονητή Παναγιώτη Μαρεντάκη. Εύχομαι πάντα επιτυχίες σε όλους.

Τα αποτελέσματα των αθλητών μας το τελευταίο διάστημα μας κάνει παραπάνω από υπερήφανους σαν Έλληνες και σαν Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Ο έφηβος Κωνσταντίνος Λιβανός μέσα σε ένα μήνα κατορθώνει να πραγματοποιήσει ένα κατόρθωμα που δεν έχει ξαναγίνει στα ποδηλατικά δεδομένα στην Ελλάδα 2 χρυσά μετάλλια στο Πανευρωπαϊκό και τώρα άλλα 2 χρυσά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας.

Ένα μεγάλο μπράβο για τον έφηβο Λιβανό είναι πολύ λίγο για το κατόρθωμα του αυτό. Σίγουρα είναι το μέλλον της Ελληνικής ποδηλασίας και ο άξιος συνεχιστής της ιστορίας των αποτελεσμάτων των Ελλήνων αθλητών στο άθλημα της ποδηλασίας πού παρά τα ελάχιστα έσοδα από το κρατικό προϋπολογισμό κατορθώνει με καλή δουλειά να έχει αυτά τα αποτελέσματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις επιτυχίες και των άλλων αθλητών μας που είναι το μέλλον της Ελληνικής ποδηλασίας, ο Καρατσιβής με ένα ακόμη μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και τώρα τις επιτυχίες στο παγκόσμιο όπως και της ομάδας στο ομαδικό σπριντ με την 4η και 6η θέση και με νέα ρεκόρ με τους Μαυριγιαννάκη Πατεράκη και Λιβανό.»

* Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, συγχαίρει τον Κώστα Λιβανό μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Twitter:

«Δις Πρωταθλητής Κόσμου στην Ποδηλασία ο Λιβανός και τα θερμά συγχαρητήρια είναι το λιγότερο που του αξίζει. Έπειτα από το χρυσό στο κέριν, ο έφηβος από τα Χανιά είχε "φτερωτά πεντάλ" και στο σπριντ. Ο εθνικός ύμνος ξανακούστηκε στη Φρανκφούρτη. Μπράβο Κωνσταντίνε.»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News