Συγκλονίζει η Ολυμπιονίκης που έμεινε παράλυτη

Σπορ
Συγκλονίζει η Ολυμπιονίκης που έμεινε παράλυτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραυματίστηκε σε προπόνηση ποδηλασίας - "Η σπονδυλική στήλη μου ήταν σαν ένα ασυναρμολόγητο τραπέζι από τα IKEA…"

Tον περασμένο Ιούνιο, η Γερμανίδα Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία, Κριστίνα Φόγκελ, κατά τη διάρκεια της προπόνησής της στο ποδηλατοδρόμιο του Κότμπους, συγκρούστηκε με άλλο ποδήλατο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στην σπονδυλική στήλη.

Δύο μήνες μετά το ατύχημα, η 28χρονη παραχώρησε συνέντευξη για όσα έζησε στο περιοδικό "Spiegel", στην οποία αποκάλυψε πως έχει μείνει παράλυτη.

"Είναι σκ@@α, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το θέσω. Όπως και να το καμουφλάρεις, δεν μπορώ πια να περπατήσω. Πιστεύω όμως ότι, όσο πιο γρήγορα αποδεχθείς μία νέα κατάσταση, τόσο πιο γρήγορα μαθαίνεις να την αντιμετωπίζεις.

Δεν ήθελα ο κόσμος να με βλέπει τραυματισμένη. Τώρα μπορώ να πω ότι έχω φτάσει σε ένα σημείο που μπορώ να πω ότι είμαι εδώ και είμαι καλά. Είμαι ο ίδιος τρελός άνθρωπος. Θέλω να είμαι πηγή έμπνευσης για τους άλλους", δηλώνει στην εξομολόγησή της:"Πονούσα, αλλά δεν υπάρχουν λόγια. Στην πρώτη ακτινογραφία, η σπονδυλική στήλη μου ήταν σαν ένα ασυναρμολόγητο τραπέζι από τα IKEA. Στο μεταξύ, πίστεψα στ΄αλήθεια ότι θα πεθάνω. Αλλά είπα στον εαυτό μου: Δεν μπορώ να τα παρατήσω τώρα.

Ανεξάρτητα από το τι σου επιφυλάσσει η μοίρα, η ζωή συνεχίζεται και στην περίπτωσή μου θα συνεχιστεί σε τέσσερις τροχούς αντί για δύο. Τα χέρια μου από εδώ και στο εξής θα είναι και πόδια".

Η Φόγκελ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και ακόμη ένα χρυσό στο ατομικό σπριντ τέσσερα χρόνια μετά, στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News