Κυριαρχία της Κρήτης στο Πανελλήνιο Ποδηλασίας στη Μυτιλήνη

Σπορ
Κυριαρχία της Κρήτης στο Πανελλήνιο Ποδηλασίας στη Μυτιλήνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάρχησε η Κρητική ποδηλασία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών που έγινε στην Μυτιλήνη! Στον δρόμο Αντοχής η ηρακλειώτισσα Ηρώ Μηλάκη αναδείχθηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδας ενώ στους Άνδρες τις δύο πρώτες θέσεις κατέλαβαν οι Χανιώτες Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Τάλως) και Στέλιος Φαραντάκης (Sojasun Espoir) ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο πρωταθλητής του ΠΟΗ Κάστρο Χάρης Καστραντάς.

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωταθλήτρια του ΠΟ Τρίπολης ήταν την Παρασκευή 2η στην ατομική χρονομέτρηση των Γυναικών ενώ στους Άνδρες ήταν πρώτος ο Φαραντάκης, 2ος ο Τζωρτζάκης και 3ος και πάλι ο Καστραντάς.

Σε ότι αφορά τον αγώνα Αντοχής των Γυναικών η Ηρώ Μηλάκη επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται, διατηρώντας τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδας και τη νέα χρονιά! Ο αγώνας των 90,6 χλμ. ήταν αρκετά δυνατός ενώ το πρώτο μισάωρο έγινε κάτω από βροχή. Το τέμπο ήταν δυνατό με τις Μηλάκη, Φασόη (Ολυμπιακού Περιστερίου) και Σιτζανάκη (Τάλως) να ξεχωρίζουν με τις δύο πρώτες να πηγαίνουν μαζί στα τελευταία 15 χλμ. με την πρωτιά να κρίνεται στο τελευταίο σπριντ. «Από πλευράς τακτικής ο αγώνας πήγε άψογα, όπως τον είχαμε σχεδιάσει. Η Ηρώ κράτησε την ψυχραιμία της, έφερε τον αγώνα στα μέτρα της και την κατάλληλη στιγμή κατάφερε να επιτεθεί και να κερδίσει», τονίζει στη «Ν.Κ.» ο προπονητής της Γιώργος Βαρβεράκης και συνεχίζει κάνοντας τον απολογισμό το διημέρου: «Πετύχαμε την καλύτερη συγκομιδή που είχαμε ποτέ και στο Χρονόμετρο και στην Αντοχή. Η Ηρώ για 2η συνεχόμενη χρονιά αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ελλάδας στην Αντοχή και θα φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο. Είχε πάρει τη φανέλα και στο omnium. Δύο φανέλες και μία δεύτερη θέση. Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι».

Σήμερα η ηρακλειώτισσα Πρωταθλήτρια Ηρώ Μηλάκη όπως και οι Χάρης Καστραντάς, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης, Στέλιος Φαραντάκης θα ενσωματωθούν στην Εθνική ομάδα που θα αναχωρήσει για την Ταραγόνα της Ισπανίας όπου θα γίνουν οι Μεσογειακοί Αγώνες (27-30 Ιουνίου).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News