Σπουδαία εμφάνιση από την Μηλάκη, αργυρό μετάλλιο στο χρονόμετρο

Σπορ
Σπουδαία εμφάνιση από την Μηλάκη, αργυρό μετάλλιο στο χρονόμετρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον καλύτερο τρόπο άνοιξε η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών στην Μυτιλήνη για την Ηρώ Μηλάκη. Η ηρακλειώτισσα ποδηλάτισσα ήταν στην 2η θέση στην ατομική χρονομέτρηση, γεγονός που πιστοποιεί για μία ακόμη φορά την εξαιρετική κατάσταση αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται! Πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία αφού η Μηλάκη επιστρέφει στο αγώνισμα μετά από χρόνια (προπονητικά κυρίως και λόγω Μεσογειακών αγώνων) και τα πήγε εξαιρετικά!

Το ότι ανέβηκε στο βάθρο σε ένα άγνωστο αγώνισμα για πρώτη φορά στην κατηγορία των Γυναικών λέει πάρα πολλά για την συνεχόμενη ανοδική πορεία της. Στην 1η θέση ήταν η Βαρβάρα Φασόη (Ολυμπιακού Περιστερίου- Χαϊδαρίου) και στην 3η η 44χρονη Ελένη Τσαβαρή (Μεσόγειος Ρόδου), περυσινή πρωταθλήτρια.

“Σε ένα αγώνισμα άγνωστο για μας, που η αλήθεια είναι πως δεν το δουλεύουμε πολύ, έκανε μια καταπληκτική εμφάνιση και κέρδισε αθλήτριες με εμπειρία, ικανότητες και εξειδίκευση σ΄ αυτό. Το ότι είναι το πρώτο της μετάλλιο στο αγώνισμα σαν Γυναίκα λέει πάρα πολλά για το επίπεδό της. Αύριο πάμε για την αντοχή ! Ευχαριστούμε όσους πιστεύουν σε μας και στη δουλειά μας....”, τονίζει ο Γιώργος Βαρβεράκης ο οποίος έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην επιτυχία και την εξέλιξη της Ηρούς Μηλάκη αφού με την γνώση και την εμπειρία του την έχει βοηθήσει ώστε να βρίσκεται πλέον στην ελίτ της ελληνικής ποδηλασίας.

Απόλυτα ευχαριστημένη με την χθεσινή της παρουσία και έτοιμη για την πρωτιά στον αγώνα αντοχής εμφανίστηκε η Ηρώ Μηλάκη. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από τον αγώνα καθώς το αγώνισμα της ατομικής χρονομέτρησης χρειάζεται ξεχωριστή προετοιμασία (διαφορετικό ποδήλατο , θέση κτλ) . Εγώ πήρα το ποδήλατο λίγο πριν τους αγώνες και έτρεξα κυρίως για το σύλλογο μου και τους ανθρώπους που στηρίζουν την προσπάθεια που κάνω. Από αυτή την άποψη με δεδομένα τα προβλήματα που προέκυψαν την τελευταία στιγμή με τα φρένα μου, τους φακούς που μου έφυγαν στην αρχή της κούρσας κ.τ.λ το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό και είμαι πολύ ευχαριστημένη γι΄αυτό. Αύριο(σ.σ. σήμερα) είναι ο αγώνας αντοχής με στόχο να υπερασπιστώ τον περσινό τίτλο μου».

Το αυριανό πρόγραμμα (16:00) περιλαμβάνει τον αγώνα αντοχής Γυναικών (90,6 χλμ.) ενώ για την Κυριακή το πρωί (09:00) έχει οριστεί ο αγώνας αντοχής των Ανδρών (145 χλμ.). Η αντοχή είναι το αγώνισμα της Ηρούς που θέλει να διατηρήσει τη φανέλα της πρωταθλήτριας Ελλάδας που κέρδισε πέρσι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News