Ποδηλασία

Στην ελίτ της Παγκόσμιας Ποδηλασίας η Μηλάκη

Στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας βρίσκεται η Ηρώ Μηλάκη, που πλέον αγωνίζεται ως επαγγελματίας, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Η συμμετοχή της με την ιταλική ομάδα της “Τeam Servetto” της έχει προσφέρει μια σειρά από πολύτιμες εμπειρίες στο ξεκίνημα μιας καινούργιας διαδρομής. 

«Η χρονιά φέτος είναι γεμάτη προκλήσεις για μένα εφόσον σταμάτησα το tadem (διπλό ποδήλατο) και αποφάσισα να ασχοληθώ με την επαγγελματική ποδηλασία. Ευτυχώς μέχρι στιγμής όλα πηγαίνουν καλά, έχω τρέξει σε αρκετούς αγώνες και έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες. Το αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι ότι είδαμε με τους προπονητές μου, τον Γιώργο Βαρβεράκη και την Αθηνά Σιδεράκη, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με όποιο πεδίο και αν ασχοληθούμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένη».


Έχοντας πλέον αρκετές παραστάσεις από το εξωτερικό, η σπουδαία ποδηλάτισσα κλήθηκε, στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα”, να σχολιάσει το επίπεδο της ελληνικής ποδηλασίας.
«Η ελληνική ποδηλασία βρίσκεται σε αρκετά χαμηλό επίπεδο. Στο εξωτερικό υπάρχουν πάρα πολλές ομάδες και πολύς κόσμος που ασχολείται με το άθλημα, ενώ κάθε εβδομάδα γίνονται αγώνες σε όλες τις κατηγορίες. Εμείς έχουμε έλλειψη στο κομμάτι της οργάνωσης. Έχουμε πάρα πολύ καλό καιρό και δυστυχώς δεν το εκμεταλλευόμαστε», είπε.
Το πρόγραμμα της Ηρούς για να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις της επαγγελματικής ποδηλασίας περιλαμβάνει αμέτρητες ώρες προπόνησης και αλλεπάλληλες αγωνιστικές υποχρεώσεις σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου...

Η πρωτιά στην Κίνα

Η σπουδαιότερη επιτυχία της σε ατομικό επίπεδο, μέχρι σήμερα, είναι η πρώτη θέση που σημείωσε την Πρωτομαγιά στον αγώνα 2.2 uci στην Κίνα.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν την περίμενα την πρωτιά. Για μένα η εμπειρία της επαγγελματικής ποδηλασίας είναι κάτι καινούργιο. Σίγουρα είχα εμπειρίες σε υψηλό επίπεδο με το διπλό ποδήλατο, όμως τα γκρουπ των 120 ατόμων που τρέχουμε ήταν μια πρόκληση και χρειαζόμουν αγώνες για να προσαρμοστώ. Τόσο στο ρυθμό όσο και στο λίγο διαφορετικό στυλ που είχα συνηθίσει», παραδέχεται η Ηρώ Μηλάκη και συνεχίζει: «Δεν περίμενα ότι θα έρθει αυτή η νίκη. Ο προπονητής μου όμως ο Γιώργος Βαρβεράκης πίστεψε από νωρίς σε μένα. Αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Όμνιουμ, πριν φύγω για την Κίνα, μου είπε ότι “τώρα που θα πας στην Κίνα, θα κερδίσεις”. Εγώ γέλασα και του είπα ότι χρειάζομαι αγώνες προσαρμογής, όμως τελικά ήρθε η νίκη και δικαιώθηκε».

Οι νέες προκλήσεις

Σε ό,τι αφορά τη συνέχεια, 22-24 Ιουνίου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη Μυτιλήνη, όπου η Ηρακλειώτισσα πρωταθλήτρια θέλει την πρώτη θέση για να διατηρήσει το προνόμιο του να αγωνίζεται με τη φανέλα με την ελληνική σημαία, ενώ 28-30 Ιουνίου ακολουθούν οι Μεσογειακοί Αγώνες, ένας ακόμη μεγάλος στόχος για την Ηρώ Μηλάκη.
«Είναι μια διοργάνωση που προσφέρει μεγάλη εμπειρία. Τώρα που γύρισα από την Ιταλία έχω μπει στη διαδικασία να αναζητήσω χορηγούς, ώστε να καλύψουν τα έξοδα του προπονητή μου για να με συνοδεύσει στους αγώνες, για να έχω τη βοήθειά του εκεί...».
Σε ό,τι αφορά την κρητική ποδηλασία και το επίπεδό της, η Ηρώ δίνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον: «Βλέπω πολλά ταλέντα και στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο και στα Χανιά. Υπάρχουν παιδιά που ξεχωρίζουν. Αν τους δώσουμε τις κατάλληλες βάσεις και έχουν μια μικρή στήριξη από τον Ομοσπονδία και την Πολιτεία, μπορούν να κάνουν βήματα παραπάνω. Το παράδειγμά μου δείχνει ότι μπορούμε εμείς οι Έλληνες να βγούμε έξω και να ανταποκριθούμε και σε άλλες χώρες. Και στη γυναικεία ποδηλασία υπάρχουν κορίτσια που μπορούν να εξελιχθούν στο εξωτερικό».

Σχόλια