Στην κορυφή της Ελλάδας η ποδηλασία ΑμεΑ του "Τάλως"

Σπορ
Στην κορυφή της Ελλάδας η ποδηλασία ΑμεΑ του "Τάλως"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Το μέλλον τούς ανήκει και έχουμε ακόμη να δούμε πολλά», τονίζει ο Ομοσπονδιακός τεχνικός ποδηλασίας ΑμεΑ...

Μία ακόμη σημαντική διάκριση πρόσθεσε στην επιτυχημένη πορεία του το σωματείο Ατόμων με Αναπηρία “Τάλως” στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας πίστας που έγινε στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο, καθώς οι αθλητές του, υπό την καθοδήγηση του ομοσπονδιακού τεχνικού Γιώργου Βαρβεράκη, κατέλαβαν την πρώτη θέση στην πανελλήνια κατάταξη με συγκομιδή 14 μεταλλίων, εκ των οποίων 10 χρυσά, 3 αργυρά και 1 χάλκινο. 

«Είναι κάτι το οποίο μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Τα παιδιά έχουν δουλέψει αρκετά σκληρά και κατάφεραν με τον καλύτερο τρόπο να δείξουν ότι είναι ποιοτικά σε πολύ υψηλό επίπεδο. Ήταν καταπληκτική συγκομιδή. Είχαμε μεγάλες επιδόσεις, είδαμε νέα παιδιά και πληρώματα με ελπιδοφόρα εμφάνιση. Το μέλλον τούς ανήκει και έχουμε ακόμη να δούμε πολλά», τόνισε στην εκπομπή “Κρήτη Σήμερα” της “KΡΗΤΗ TV” ο Γιώργος Βαρβεράκης.

Την αποστολή του “Τάλως” αποτελούσαν οι αθλητές: Φώτης Βοριζανάκης, Λευτέρης Διγενάκης και τα tadem ανδρών: Χρήστος Σανδαλάκης-Τάσος Αντωνόπουλος, Δημήτρης Σκιντζής-Νίκος Μανατάκης και ο μικρός Κων/νος Τσαγκατάκης με τον Γιάννη Φαλιακάκη.

«Δουλεύουμε για πολλά χρόνια και δουλεύουμε σωστά, επαγγελματικά και μεθοδικά. Έχουμε το Δ.Σ., τον πρόεδρο Πάρη Επιτροπάκη και τα μέλη του που είναι η ψυχή του σωματείου, που είναι δίπλα μας και στηρίζουν τις προσπάθειές μας. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει και πραγματικά η στήριξη αυτή πιάνει τόπο», σημείωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, που αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ποδηλατική ομάδα του Ηρακλείου, αφού πρωταγωνιστεί στην πίστα χωρίς να προπονείται σε ποδηλατοδρόμιο...

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο, θεωρητικά δε γίνεται και πρέπει να βρίσκουμε τρόπους και λύσεις στο πρόβλημα. Είμαστε αναγκασμένοι να δουλεύουμε στο δρόμο, να προσαρμόζουμε τεχνικές και μεθόδους, και νομίζω ότι τώρα πια το έχουμε βρει».

Πόλος έλξης ο πρωταθλητισμός

Το σημαντικό είναι ότι οι επιτυχίες του “Τάλως” σε εθνικό και διεθνές επίπεδο έχουν φέρει νέα παιδιά στον αθλητισμό... «Ο πρωταθλητισμός είναι η αιχμή του δόρατος, είναι η βιτρίνα, ο φάρος, το κίνητρο, είναι ο πόλος έλξης. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία, γονείς και παιδιά με αναπηρία. Όποιος έχει αναπηρία μπορεί να έρθει στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι μια μικρογραφία της ζωής που πρέπει να παλέψουν. Είναι διέξοδος, είναι τρόπος ζωής. Τα παιδιά του “Τάλως” δίνουν το παράδειγμα ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο, αρκεί να παλέψεις και να προσπαθήσεις». Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το σωματείο του Ηρακλείου ξεχωρίζει σημαντικά από τα υπόλοιπα σωματεία της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Βαρβεράκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στο αγωνιστικό καλεντάρι και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου που θα γίνει ξανά τον Απρίλη στο Τυμπάκι, ενώ θα ακολουθήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Βέλγιο και βέβαια η κορύφωση είναι το Παγκόσμιο Δρόμου στην Ιταλία τον Αύγουστο. Σε ό,τι αφορά το Παγκόσμιο Πίστας που θα γίνει στο Ρίο, προς στιγμήν είναι άγνωστο αν θα γίνει η αποστολή λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Πρεμιέρα για την επαγγελματία Ηρώ Mηλάκη!

Ένα όνειρο ζωής παίρνει σάρκα και οστά για την επαγγελματία πλέον Ηρώ Μηλάκη, αφού θα αγωνιστεί με τη νέα της ομάδα, την ιταλική Servetto Stradalli, σε έναν αγώνα που αποτελεί επιθυμία κάθε ποδηλάτη, στο Heroic Stade Bianche.

«Αγωνίζεται το Σάββατο (σ.σ. αύριο) σαν πρωταθλήτρια, με την ελληνική σημαία στις “πλάτες”. Το λέω και ανατριχιάζω! Είναι ένας αγώνας-όνειρο για την Ηρώ από το Δημοτικό, όπως και για κάθε αθλητή... Ανοίγει νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν είχαμε άλλη Ελληνίδα στην επαγγελματική ποδηλασία. Είναι η πρώτη! Είναι μια απόδειξη ότι μπορούμε να πετύχουμε σε υψηλό επίπεδο με δουλειά, θέληση, τιμιότητα (να το τονίσω) γιατί είναι πολύ σημαντικό. Με αξιοπρέπεια μπορείς να πετύχεις τα πάντα», είπε ο Γιώργος Βαρβεράκης για τη νέα πρόκληση της αθλήτριάς του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News