default-image

Ε.Μουντράκης: Μικρό ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό

Κρήτη
Ε.Μουντράκης: Μικρό ενδιαφέρον για τον εναλλακτικό τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ποδηλατικό τουρισμό προωθεί ο Δήμος Χερσονήσου καθώς ο Ευρωπαϊκός Ποδηλατικός Τουρισμός κερδίζει συνεχώς έδαφος και επιφέρει σημαντικά έσοδα για τις ντόπιες κοινωνίες.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ο ποδηλατικός τουρισμός σε αριθμούς μετρά τις 25 εκατ. Διανυκτερεύσεις, αποτελεί περίπου το 3% του συνόλου των τουριστικών ταξιδιών των Ευρωπαίων τουριστών, με τον εκτιμώμενο τζίρο στα 55 δις.

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, αποφάσισε την ανάρτηση στο διαδίκτυο των ποδηλατικών διαδρομών φυλλαδίου με εννέα ποδηλατικές διαδρομές όλων των επιπέδων δυσκολίας με χάρτες, φωτογραφίες  και κάθε είδους πληροφορίες, προκειμένου οι ποδηλάτες να μπορέσουν να απολαύσουν τις βόλτες τους συνδυάζοντας την ποδηλασία με επισκέψεις σε παραδοσιακά χωριά, αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, μοναστήρια και να γνωρίσουν τις ομορφιές της φύσης, την παράδοση, την ιστορία και την φιλοξενία των κατοίκων του Δήμου Χερσονήσου.

Αποκαλυπτικός ο αντιδήμαρχος τουρισμού την ίδια ώρα Ευθύμης Μουντράκης μιλώντας στο Ράδιο 9,84, για το ποια θεματική μορφή παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σήμερα όταν απαντά,  ότι η έλλειψη ενδιαφέροντος και μάλιστα επενδυτικού δεν βοηθά προς την κατεύθυνση αυτή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News