default-image

«Ο κόσμος υποφέρει οι αξιωματούχοι γλεντούν»

Αθλητισμός
«Ο κόσμος υποφέρει οι αξιωματούχοι γλεντούν»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την ίδια ώρα που μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης οι ξένοι αθλητές που μένουν στο Ολυμπιακό χωριό παρουσιάζουν την ελληνική αποστολή σαν τον φτωχό  συγγενή με τους αθλητές της να κυκλοφορούν ξυπόλητοι, δημοσίευμα της ηλεκτρονικής independent δίνει μία εντελώς διαφορετική εικόνα των Ελλήνων αξιωματούχων που βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Αγγλίας για τους Ολυμπιακούς.  

Στο εν λόγω δημοσίευμα τονίζεται ότι την ίδια ώρα που ο ελληνικός λαός υποφέρει από την οικονομική κρίση, Έλληνες αξιωματούχοι ξοδεύουν χιλιάδες λίρες σε ιδιωτικό κλαμπ του Λονδίνου.

Το συγκεκριμένο κλαμπ, όπως αναφέρεται είναι από τα παλαιότερα, πιο ελιτίστικα, πιο σημαντικά και πιο συντηρητικά κλαμπ και ενοικιάστηκε από τους Έλληνες προς 150.000 λίρες (περίπου 192.000 ευρώ) προκειμένου να αποτελέσει το «Σπίτι του Ελληνισμού».

Τα μισά χρήματα του συγκεκριμένου κόστους δόθηκαν από ιδιωτικούς φορείς, όμως το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από τον ΟΠΑΠ. Εκεί σπόνσορες, πολιτικοί, αξιωματούχοι θα μπορούν να συναντιούνται με τους αθλητές όπου θα έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν παραδοσιακά πιάτα προκειμένου, όπως εξηγείται, να προβληθεί η ελληνική κουλτούρα, η ιστορία, και οι πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις.

Το συγκεκριμένο κλαμπ, που συνήθως χρησιμοποιείται για να φιλοξενήσει πάρτι των Συντηρητικών, έχει «κλειστεί» για ένα μήνα φέτος το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα το δημοσίευμα αναφέρει πως ενώ γίνονται οι συγκεκριμένες σπατάλες, ελληνικές ομοσπονδίες περιέκοψαν τις αποστολές τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες εξαιτίας της μείωσης των χρημάτων που λαμβάνουν από το κράτος, ενώ ο ελληνικός λαός δυσκολεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο πάντως τονίζει πως ο λόγος που επιλέχθηκε το συγκεκριμένο κλαμπ είναι γιατί ήταν το μόνο διαθέσιμο την τελευταία στιγμή (μετά, δηλαδή, από την ανάδειξη νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα). Η πρώτη επιλογή θα ήταν κάτι σαφώς πιο οικονομικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News