default-image

Αποθέωση της υπαίθρου στην τελετή έναρξης

Αθλητισμός
Αποθέωση της υπαίθρου στην τελετή έναρξης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγελάδες, άλογα , κότες και πρόβατα είναι τα μόνο σίγουρα ζωντανά που θα υπάρχουν στην κεντρική σκηνή του Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου κατά την τελετή Έναρξης το βράδυ της Παρασκευής. Οι Βρετανοί τηρούν τα έθιμα και κρατούν μυστικά τα καλά.

Με ένα απέραντο λιβάδι στο οποίο θα βόσκουν 12 άλογα , τρεις αγελάδες, δύο κατσίκες και 70 πρόβατα θα μετατραπεί  ο αγωνιστικό χώρος  του Ολυμπιακού σταδίου του Λονδίνου για τις ανάγκες της τελετής Έναρξης. Ο συμβολισμός δεν παραπέμπει που θενά αλλού παρά μόνο στην βρετανική ύπαιθρο.

Μέχρι εκεί όμως, αφού οι διοργανωτές τηρώντας την παράδοση κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό το βασικό κομμάτι του τελετουργικού. Το μόνο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως διαρροή είναι ο παρουσία του Μοχάμεν Άλι σε ένα ρόλο έκπληξη . Ο Κάσιους Κλέι που είχε συγκινήσει όλη την υφήλιο το 1996 στην Ατλάντα με το τρεμάμενο άναμμα  της φλόγας είναι πολύ πιθανό να ηγηθεί  μιας ομάδας διασήμων αθλητών που θα παρελάσουν στο στάδιο ανάμεσα στους οποίους και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, η Νάντια Κονμανέντσι και ο Μάικλ Τζόρνταν.

Σκόρπια μόνο στοιχεία της Τελετής έχουν δει το φως της δημοσιότητες όπως οι 10000 καλλιτέχνες και το 900 παιδιά που θα πάρουν μέρος και οι 40 χτύποι  που θα ακουστούν απο το Μπιγκ Μπεν

ΠΗΓΗ: contra.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News