default-image

Θα χτυπά επί τρία λεπτά το «Big Ben»

Αθλητισμός
Θα χτυπά επί τρία λεπτά το «Big Ben»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επί τρία λεπτά θα χτυπά ρυθμικά το «Big Ben» πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου την ερχόμενη Παρασκευή (27/07).

Ο διάσημος Πύργος του Ρολογιού του βρετανικού κοινοβουλίου, το «Μπιγκ Μπεν» ή «Πύργος Ελισάβετ», όπως είναι η νέα ονομασία του προς τιμήν του Αδαμάντινου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ θα προαναγγείλει την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος στον πλανήτη. Η τελευταία φορά που χτύπησε ενδιάμεσα της αλλαγής κάθε ώρας ήταν το 1952 στην κηδεία του Βασιλιά Γεωργίου του 6ου. Χιλιάδες καμπάνες σε όλη την επικράτεια της Βρετανίας, από τις Νήσους Σέτλαντ βόρεια της Σκοτίας μέχρι την Κορνουάλη θα ακολουθήσουν το πρώτο κέλευσμα του «Μεγάλου Μπεν», όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων.

Η αρμονική κωδωνοκρουσία του εμβληματικού ρολογιού του Λονδίνου θα διαχέεται στον αέρα της βρετανικής πρωτεύουσας επί ένα τρίλεπτο και στο διάστημα 22:12 - 22:15 ώρα Ελλάδας (20:12 - 20:15 ώρα Λονδίνου) το ρολόι θα χτυπήσει 42 φορές.

Ειδική άδεια χρειάστηκε να εκδοθεί, πάντως από το βρετανικό κοινοβούλιο για το σκοπό αυτό και όπως δήλωσε ο διαχειριστής του ρολογιού της βρετανικής πρωτεύουσας, Μάικ ΜακΚέιν, πρόκειται για μία... ζωντανή παράσταση με δια χειρός χτύπημα της καμπάνας. «Πρέπει χειροκίνητα να υψώσουμε το φρένο που ελέγχει το βάρος που κινεί το μηχανισμό χάρη στον οποίο χτυπά ο Μπιγκ Μπεν,» εξήγησε ο ΜακΚέιν.

Στις 22:12 ώρα Ελλάδας θα αρχίσουν να ηχούν ρυθμικά και οι καμπάνες στην Εθνοσυνέλευση της Ουαλίας, στο Στόρμοντ της Βόρειας Ιρλανδίας και στο κοινοβούλιο της Σκοτίας στο Εδιμβούργο.

«Αποτελεί ένδειξη του πόσο ξεχωριστό είναι αυτό το καλοκαίρι, όταν ένα από τα πιο διάσημα ρολόγια στον κόσμο θα χτυπήσει εκτός της συνηθισμένης αλλαγής των ωρών ενός 24ωρου,» εξήγησε ο εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, Τζον Μπέρκοου.

Στο Μπιγκ Μπεν και στον Τάμεση, λοιπόν θα στραφούν όλα τα φώτα της δημοσιότητας στη διάρκεια αυτού του τρίλεπτου την ερχόμενη Παρασκευή, 27 Ιουλίου. Όπως υπολογίζεται περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα συντονιστούν για να ακούσουν ταυτόχρονα τον γνώριμο ήχο του, μέσω τηλεοπτικών δεκτών, ραδιοφώνου και internet.

Χιλιάδες ενδιαφερόμενοι -ανάμεσα τους το Βρετανικό Ναυτικό, ο Δήμαρχος του Λονδίνου και το διάσημο Χυτήριο Καμπανών «Whitechapel» - έχουν δηλώσει συμμετοχή στη συγκεκριμένη εκδήλωση με τίτλο «Όλες οι Καμπάνες» και επικεφαλής τον μουσικό Μάρτιν Κριντ.

ΠΗΓΗ: onsports.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News