default-image

Άνοιξαν τα... φτερά τους για το Λονδίνο

Αθλητισμός
Άνοιξαν τα... φτερά τους για το Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναχώρησε σήμερα για το Λονδίνο το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής που θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την πιο γλυκιά ευχή άκουσαν οι αθλητές της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας από τα χείλη του μικρού Μανούσου από την Κρήτη. "Καλή επιτυχία", είπε ο μικρός Μανούσους δύο φορές γιατί την πρώτη δεν ακούστηκε, σκορπώντας το χαμόγελο στους Έλληνες αθλητές.

Το μεγαλύτερο γκρουπ της ελληνικής αποστολής αναχώρησε νωρίς το απόγευμα (23/7) με προορισμό το Λονδίνο. Χαμόγελα και αισιοδοξία ήταν ζωγραφισμένα στο πρόσωπο των Ελλήνων αθλητών, οι οποίοι μετά από αναμονή ακόμα και μηνών ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται κοντά στο μεγάλο στόχο.

Πρώτος την εμφάνιση του στην αίθουσα της ζεστής εκδήλωσης που διοργάνωσε η Olympic Air έκανε ο πρωταθλητής των 110 με εμπόδια, Κώστας Δουβαλίδης για να ακολουθήσουν ο Νίκος Δεληγιάννης και ο Μάνθος Βουλγαράκης της εθνικής ομάδας πόλο των ανδρών.

Ο Δεληγιάννης που θα υπερασπιστεί την εστία της εθνικής ανδρών δήλωσε στο Sport24.gr "πρώτα από όλα χαιρόμαστε που θα βρεθούμε στο Λονδίνο. Η ελληνική υδατοσφαίριση έχει μεγάλη παράδοση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουμε κάνει καλή δουλειά. Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και έχουμε καλή ψυχολογία. Ο στόχος γιατί μας ενδιαφέρει και το αποτέλεσμα είναι πάντα η πρόκριση στην οκτάδα. Αν φτάσουμε εκεί, θα εξαρτηθεί από τον αντίπαλο που θα αντιμετωπίσουμε και χίλιους άλλους δυο λόγους που θα προκείψουν εκείνη τη στιγμή. Προσωπικά, χαίρομαι που έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Λίγα μέτρα πιο μακριά ο ομοσπονδιακός προπονητής Ντράγκαν Άντριτς συζητούσε πως "πηγαίνουμε στο ολυμπιακό τουρνουά δίχως να αισθανόμαστε πίεση. Υπάρχουν ορισμένοι τομείς που πρέπει να τελειοποιήσουμε κάποια πράγματα και θα έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας για να τα καταφέρουμε".

Ο Σέρβος προπονητής είναι ο πιο επιτυχημένος... επιβάτης στο αεροπλάνο (σ.σ. ο πρόεδρος της ομοσπονδίας άρσης βαρών Πύρρος Δήμας δεν ταξίδεψε με την ομάδα) σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού έχει στην κατοχή του δύο χρυσά μετάλλια: Το 1984 και το 1988 ως μέλος της εθνικής ομάδας πρώην Γιουγκοσλαβίας. "Για την ακρίβεια ο Ιγκόρ Μιλάνοβιτς και εγώ είμαστε οι πιο επιτυχημένοι Σέρβοι αθλητές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων. Κανένας άλλος δεν έχει δύο χρυσά μετάλλια. Μακάρι να τον ξεπεράσω στο Λονδίνο", πρόσθεσε με χιούμορ.

Με άγχος ο σημαιοφόρος!

Ο σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας και κάτοχος δύο ολυμπιακών μεταλλίων στο τάε κβον ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης παραδέχθηκε, μιλώντας στο Sport24.gr πως έχει άγχος για την τελετή έναρξης.

"Ήδη το σκέφτομαι και ανησυχώ", είπε χαρακτηριστικά. Στην τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες στοχεύει φυσικά "σε ένα μετάλλιο. Αν είναι και χρυσό, τότε αυτό θα είναι καλοδεχούμενο". Κοντά του θα βρεθεί την περίοδο των αγώνων και η σύζυγος του, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, όχι όμως και ο μονάκριβος γιος τους, ο οποίος είναι αρκετά μικρός για υποστεί αυτή την ταλαιπωρία.

Το πρώτο ταξίδι της στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα κάνει και η Βάσω Βουγιούκα στη ξιφασκία. Έχει ήδη κάνει μια πρόβα... βάθρου στο Λονδίνο, αφού στην αγγλική πρωτεύουσα κατέκτησε πριν από λίγο καιρό το μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Την παράσταση έκλεψε το... στρώμα της Νόρας Δράκου. Η νεαρή πρωταθλήτρια δεν το άφηνε ούτε για να βγει φωτογραφία με τους συναθλητές της. Τελικά της το πήρε ο πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ πλέον, Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος είχε προστατευτικό ρόλο απέναντι στους "ρούκις" Γιάννη Καλάργαρη και Κριστιάν Γκολομέεβ. "Το χρειάζομαι για τις ασκήσεις μου, όχι για να κοιμάμαι", υποστήριξε η Δράκου.

Καπράλος: "Θα είμαστε κοντά σας είτε πετύχετε, είτε δεν πετύχετε"

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής (ΕΟΕ) και παλιός διεθνής αθλητής στο πόλο, Σπύρος Καπράλος υποστήριξε "είμαστε στην τελική... ευθεία και βλέπουμε το νήμα, το αεροπλάνο για να αναχωρήσουμε για το Λονδίνο με χιλιάδες όνειρα και με στόχο να κάνει ο καθένας μας το καλύτερο δυνατό, γιατί αν το κάνει, θα γυρίσουμε όλοι ευχαριστημένοι για τα όσα θα έχουμε κάνει για την Ελλάδα", ανέφερε αρχικά ο Καπράλος και συμπλήρωσε:

"Εμείς θα είμαστε κοντά σας είτε πετύχετε με την κατάκτηση κάποιων μεταλλίων, είτε αν δεν πετύχετε, γιατί είναι επιτυχία που είστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν το "εισιτήριο" για τη συμμετοχή στους αγώνες".

ΠΗΓΗ sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News