default-image

Ετοιμάζουν απεργίες κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας!

Αθλητισμός
Ετοιμάζουν απεργίες κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση των εργατικών συνδικάτων για απεργιακές κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (27/7-12/8) αποτελεί έναν επιπλέον μεγάλο "πονοκέφαλο" αποτελεί για τις βρετανικές αρχές

Μετά από προβλήματα στις μετακινήσεις και τα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα, κινητοποιήσεις αποφάσισαν να κάνουν την ερχόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στα τελωνεία, κάτι που θα προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στα αεροδρόμια κατά την είσοδο στη χώρα των φιλάθλων που έχουν προγραμματίσει να παρακολουθήσουν από κοντά την κορυφαία αθλητική διοργάνωση.

Ή Ένωση των εργαζομένων στα τελωνεία ανακοίνωσε ότι τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στον έλεγχο των διαβατηρίων, θα απεργήσουν στις 26 Ιουλίου, ενώ στη συνέχεια θα αρνηθούν να εργαστούν υπερωριακά και συγκεκριμένα από 27 Ιουλίου με 20 Αυγούστου, λόγω περικοπών στις αποδοχές τους και μείωσης των θέσεων εργασίας.

"Η ζωή του προσωπικού έχει γίνει ανυπόφορη από αυτές τις περικοπές και βρίσκονται σε οριακό σημείο" δήλωσε ο Μαρκ Σεργούτκα, γενικός γραμματέας του συνδικάτου δημόσιων και εμπορικών υπηρεσιών, που είναι από τα πιο μαχητικά της Βρετανίας, και συμπλήρωσε: "Οι υπουργοί έχουν γνώση για τα θέματα αυτά εδώ και πολύ καιρό και γι' αυτό είναι ανάγκη να δράσουμε τώρα για να επιλύσουμε το χάος που έχει προκληθεί".

Η κυβέρνηση έχει ήδη καταδικάσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγελθεί, αφού, όπως υποστηρίζει, μόνο το 20% των μελών του συνδικάτου πήρε μέρος στην ψηφοφορία όπου ελήφθη η σχετική απόφαση. "Δεν πιστεύω ότι θα ήταν σωστό να γίνει απεργία. Δεν πιστεύω ότι δικαιολογείται μια τέτοια ενέργεια" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις στον έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Χίθροου, με αποτέλεσμα την πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων ταξιδιωτών, ενώ οι επισκέπτες αναμένεται να πολλαπλασιαστούν τις επόμενες ημέρες λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο μεταξύ, απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν εξαγγείλει μέσα στους Αγώνες και οι οδηγοί των τρένων, σε μια προσπάθεια να πιέσουν τις αρχές για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Η Ένωση εργαζομένων στους βρετανικούς σιδηροδρόμους ανακοίνωσε οτι 450 εργαζόμενοι-μέλη της θα απεργήσουν το τριήμερο 6-8 Αυγούστου, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις, κυρίως από το Λονδίνο προς τις άλλες μεγάλες πόλεις και αντίστροφα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News