default-image

«Καλό ταξίδι» στην ελληνική αποστολή!

Αθλητισμός
«Καλό ταξίδι» στην ελληνική αποστολή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

To Ζάππειο Μέγαρο, το Ολυμπιακό Χωριό των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896 στην Αθήνα, επέλεξαν η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), για να ευχηθούν μαζί με την αθλητική ηγεσία και ανθρώπους του αθλητισμού, "Καλό Ταξίδι" και "Καλή Τύχη" στους 105 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο "Λονδίνο 2012".

Στην εκδήλωση, εκτός από τα μέλη της ολυμπιακής ομάδας, παραβρέθηκαν και μίλησαν, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο Αρχηγός της Αποστολής Ισίδωρος Κούβελος και ο Σημαιοφόρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Παρέστησαν επίσης ο Πατέρας Μάξιμος, εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, μέλη της ολομέλειας της ΕΟΕ, πρόεδροι και εκπρόσωποι αθλητικών ομοσπονδιών και πολλοί άλλοι.

"Οι συμβολισμοί είναι ανεξάντλητοι στην μακρά ιστορία της χώρας και ιδιαίτερα αυτής που συνδέεται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες", είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Σπανουδάκης αναφερόμενος στο Ζάππειο Μέγαρο που φιλοξένησε την εκδήλωση και πρόσθεσε: "Ο αθλητισμός, όπως άλλωστε και ο Πολιτισμός είναι δύο τομείς άρρηκτα δεμένοι με τις χορηγίες. Την παράδοση αυτή συνεχίζει με συνέπεια η ΟΠΑΠ ΑΕ πάνω από μισό αιώνα".

Απευθυνόμενος στους αθλητές είπε: "Οφείλω σήμερα να σας τονίσω, ότι για εμάς στην ΟΠΑΠ ΑΕ ήδη είστε νικητές. Γνωρίζουμε ότι για να φθάσετε ως τη σημερινή ημέρα, γυμναστήκατε και αγωνιστήκατε πολύ σκληρά. Η πίστη και οι κόποι σας ανταμείφθηκαν με το φτάσιμο ως εδώ". Και κατέληξε: "Ο αθλητισμός, ο Πολιτισμός και η Παιδεία, είναι οι τρεις από τους πυλώνες του χορηγικού προγράμματος που κάθε χρόνο υλοποιεί η ΟΠΑΠ ΑΕ. Η εταιρεία, οι εργαζόμενοι σ΄ αυτήν, οι 5.000 πράκτορές της, αλλά και σύσσωμος ο ελληνικός λαός, σας εύχεται στους αθλητές μας καλό ταξίδι και καλή τύχη".

Από την πλευρά του ο κ. Καπράλος είπε: "Η μεγάλη στιγμή έφθασε. Σε πέντε ημέρες, οι 103 αθλητές και αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπουν στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, μεταφέροντας εκτός από τα δικά τους όνειρα, τις ευχές όλων των Ελλήνων για διάκριση στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Η ΕΟΕ είχε δεσμευτεί ότι όποιος αθλητής έπιανε το όριο θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς. Άλλωστε θεωρούσα αδιανόητο η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η χώρα που τους αναβίωσε το 1896 και συμμετέχει ανελλιπώς σε όλες τις διοργανώσεις από τότε, να μην είναι σε θέση το 2012 να στείλε αθλητές στο Λονδίνο.

Για να πετύχουμε το στόχο μας, όμως, καθοριστική ήταν η βοήθεια της ΔΟΕ και το χορηγών μας, οι οποίοι εκτός από την προετοιμασία της Ολυμπιακής ομάδας συνέδραμαν και στις υπόλοιπες δράσεις της ΕΟΕ. Εξέχουσα θέση βέβαια, μεταξύ των χορηγών μας έχει η ΟΠΑΠ ΑΕ που συνέβαλε για το 2011 και το 2012 με 5 εκ ευρώ. Πιστεύω ότι με τ δημιουργία αυτής της αποστολής κατακτήσαμε ήδη το πρώτο μετάλλιο και βέβαια είμαι αισιόδοξος ότι θα έρθουν κι άλλα στους Αγώνες στο Λονδίνο".

Ο κ. Ιωαννίδης τόνισε εκ μέρους της Πολιτείας: "Οι αθλητές μας που βρίσκονται εδώ κοντά μας και από αύριο αναχωρούν για το Λονδίνο, πιστεύω ειλικρινά ότι θα μας εκπροσωπήσουν επάξια. Είμαι βέβαιος, ή καλύτερα γνωρίζω ότι οι ικανότητές τους, οι επιδόσεις τους, η υπομονή και επιμονή τους είναι τα στοιχεία που τους ανέδειξαν και όχι η τύχη. Γνωρίζω επίσης τις όχι ιδανικές συνθήκες κάτω από τις οποίες τα δύο τελευταία χρόνια προπονούνται καθώς και τις ελλείψεις χρηματοδότησης.

Δυστυχώς προσωρινά η Πολιτεία πρέπει να διαχειριστεί και τα ζητήματα του αθλητισμού υπό καθεστώς κρίσης και ύφεσης και όταν λέω να διαχειριστεί δεν εννοώ απλό μοίρασμα επιχορηγήσεων, αλλά ποιοτική διαχείριση και κατάλληλο ενδιαφέρον, κυρίως προς τον ανθρώπινο παράγοντα. Πάντα υπάρχει δυνατότητα να νοιάζεσαι για τον αθλητισμό ακόμα και χωρίς να ρέουν χρήματα οι κρουνοί".

Ο πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ και αρχηγός της ελληνικής ολυμπιακής αποστολής στο Λονδίνο (για 2η συνεχή φορά μετά το 200 στο Πεκίνο), Ισίδωρος Κούβελος ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ ΑΕ για την πολύτιμη βοήθειά της, συνεχάρη τους αθλητές που προκρίθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Αγώνες και τόνισε: "Κάθε φορά που βρίσκομαι μπροστά σε αθλητές που είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν στον ωραίο αγώνα που προσφέρει ο αθλητισμός, η σκέψη μου πάει στη σοφία που περικλείουν οι αξίες του Ολυμπισμού.

Η συμπεριφορά σας μέσα και έξω από τους στίβους πρέπει να είναι κόσμια και αντίστοιχη της ιστορίας που κουβαλάτε στους ώμους σας. Να κάνετε πράξη το Φερ Πλέι και να αποδέχεστε τις αποφάσεις των κριτών χωρίς αντιρρήσεις και κριτική. Να τηρείτε σχολαστικά το whereabouts, να επιδιώξετε την τελειότητα στην απόδοσή σας και να συνεχίσετε να σέβεστε τη διαφορετικότητα μεταξύ των συναθλητών σας. Και τέλος προσπαθήστε να αποφύγετε τις υπερβολικές δηλώσεις τόσο μετά τη νίκη σας όσο και μετά από ένα άτυχο αποτέλεσμα. Κρατείστε τον πήχη των εντυπώσεων χαμηλά, ώστε η επιτυχία σας να προσλάβει μεγαλύτερη αξία".

Στην εκδήλωση μίλησαν και τρεις αθλητές που εκπροσώπησαν όλη την ολυμπιακή ομάδα. Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης ο σημαιοφόρος της αποστολής, επεσήμανε: "Ως αθλητής θέλω να πω λίγα λόγια αφού προτιμώ τα έργα. Εύχομαι να φέρουμε διακρίσεις από το Λονδίνο και να τηρήσουμε το ευ αγωνίζεσθαι. Αναχωρούμε τη Δευτέρα με όνειρα και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να κάνουμε υπερήφανους τους Έλληνες τόσο αγωνιστικά, όσο και με το ήθος μας".

Η Βασιλικά Βουγιούκα που θα πάρει μέρος για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, δήλωσε ότι «θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να τα πάμε καλά", ενώ ο έμπειρος Αλέξανδρος Παπαδημητρίου που θα δώσει το παρών για 5η φορά επεσήμανε: "Κάθε συμμετοχή σε Ολυμπιακούς είναι διαφορετική. Σε αυτή την τελευταία συμμετοχή μου αισθάνομαι πανευτυχής κι εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News