default-image

Πορβλήματα με την Θωράκιση του Χίθροου

Κόσμος
Πορβλήματα με την Θωράκιση του Χίθροου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον τρία άτομα που κατά το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας είναι ύποπτα για σχέσεις με τρομοκρατικά δίκτυα, κατάφεραν να περάσουν ανενόχλητα από το Χίθροου και να εισέλθουν στη χώρα, εν όψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων. Όπως καταγγέλλουν αξιωματικοί της υπηρεσίας ελέγχου του αεροδρομίου, το προσωπικό που έχει αναλάβει τον έλεγχο δεν είναι καλά εκπαιδευμένο κι έτσι τα λάθη δεν λείπουν...

Όπως αναφέρει ο Independent, οι υπάλληλοι του υπουργείου Εσωτερικών που μόλις πρόσφατα μεταφέρθηκαν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας για να καλύψουν τις ανάγκες λόγω των Αγώνων, «χάνουν» συνεχώς άτομα που θεωρούνται ύποπτα.

Σύμφωνα με τις οδηγίες των βρετανικών αρχών, οι ύποπτοι που θα επιχειρήσουν να εισέλθουν στη χώρα θα πρέπει να οδηγούνται από το τμήμα ελέγχουν διαβατηρίων στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Μιλώντας υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, αξιωματικός της υπηρεσίας ελέγχου του αεροδρομίου δήλωσε στην εφημερίδα ότι από τις αρχές Ιουλίου έχουν «ξεφύγει» τρεις ύποπτοι.

«Είναι πολύ σημαντικό αυτοί οι άνθρωποι να μην καταφέρουν να εισέλθουν στη χώρα, πριν καταγραφούν και πριν ενημερωθούν η αστυνομία ή οι υπηρεσίες ασφαλείας. Εάν εισέλθουν στη χώρα, τότε κανείς δεν μπορεί να ξέρει που βρίσκονται» δήλωσε στην εφημερίδα.

Ένας άλλος αξιωματικός της ίδιας υπηρεσίας κατήγγειλε ότι μέσα σε μία ημέρα «ξέφυγαν» πέντε ύποπτοι.

Οι υπάλληλοι που έχουν μεταφερθεί στην υπηρεσία ελέγχου του αεροδρομίου είναι υπάλληλοι από διάφορες υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών που εσπευσμένα κλήθηκαν να βοηθήσουν εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως γράφει ο Observer, πολλοί απ' όσους εργάζονται στον έλεγχο διαβατηρίων έχουν λάβει τη βασική εκπαίδευση, ενώ για κάποιους άλλους η εκπαίδευση διήρκεσε μόλις μία ημέρα, όταν σε κανονικές συνθήκες η εκπαίδευση διαρκεί έξι ώς οκτώ εβδομάδες.

πηγή:in gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News