Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετές νίκης σε βάθρα από ανακυκλωμένα πλαστικά

Σπορ
Ολυμπιακοί Αγώνες: Τελετές νίκης σε βάθρα από ανακυκλωμένα πλαστικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήνυμα για το περιβάλλον από την Ιαπωνία και για την προσπάθεια των αξιωματούχων να κάνουν κανονικά τους αγώνες, αν και το κοινό επιμένει στο «όχι φέτος» και τα κρούσματα με covid-19 αυξάνονται..

Η τελετή έναρξης των αργών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στις 23 Ιουλίου πλησιάζει, αλλά υπάρχουν ακόμη πολλά που πρέπει να αποφασιστούν προτού προχωρήσει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

 Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιμένει ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν όπως είχαν προγραμματιστεί, και ο Πρωθυπουργός Γιοσιχάιντ Σούγκα λέει ότι οι αρχές θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ένα «ασφαλές» γεγονός.

Ωστόσο, το Τόκιο εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ιαπωνικό κοινό είναι αντίθετο να γίνουν φέτος και οι περιπτώσεις COVID-19 αυξάνονται ξανά σε χώρες της Ασίας και αλλού.

 Βάθρα νικητών από ανακυκλωμένο πλαστικό

 Τα βάθρα για την Τελετές Νίκης των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων για πρώτη φορά στην ιστορία, θα είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό, ως διεθνές σύμβολο της ανακύκλωσης. Οι Ιάπωνες θέλοντας να στείλουν ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος κατασκεύασαν το βάθρο των νικητών (podium) αποκλειστικά από ανακυκλώσιμα πλαστικά υλικά.

 Κατασκευάστηκε από συλλογή πλαστικών που έκαναν οι πολίτες της χώρας και διοργανωτές έκαναν τα αποκαλυπτήρια μέσω των κοινωνικών δικτύων. Το βάθρο σχεδιάστηκε από τον Ασάο Τοκόλο. Το καρό σχέδιο του, ονομάστηκε ”ichimatsu moyo” και αντιπροσωπεύει την ποικιλομορφία της Ιαπωνίας και την εξέλιξή της σε μία μοντέρνα εποχή.

Μετάλλια σε δίσκους και στολές από ανακυκλωμένες ίνες

Οι διοργανωτές αποκάλυψαν και αντικείμενα που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια τελετών όπως μετάλλια πάνω σε δίσκους μεταφοράς, ως ένα δυνατό τελευταίο σημάδι της αποφασιστικότητας των αξιωματούχων, να προχωρήσουν την υλοποίηση της διοργάνωσης.

 Η αποκαλυπτική εκδήλωση στο Ariake Arena, έναν Ολυμπιακό χώρο στην προκυμαία του Τόκιο, περιλάμβανε ακόμη και  μοντέλα αθλητικών στολών από ανακυκλωμένες ίνες.

 «Για του αθλητές που στέκονται στο βάθρο και για άλλους που τους παρακολουθούν, πιστεύω ότι οι τελετές θα μας επιτρέψουν να συνειδητοποιήσουμε την αξία της διεξαγωγής των αγώνων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», αναφέρει η Πρόεδρος του Τόκιο 2020,  Σέικι Χασιμότο.

Η επικεφαλής της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναμένει ότι περίπου το 95% των Ολυμπιονικών της χώρας θα εμβολιαστούν κατά του COVID-19, σύμφωνα με το Kyodo News.

 «Δεν μπορούμε να αναβάλουμε ξανά», τόνισε στην Ιαπωνική εφημερίδα Nikkan Sports. Ο πρώην Ολυμπιονίκης που έγινε πολιτικός απέρριψε επίσης τη δυνατότητα ακύρωσης των αγώνων.

Φωτο: youtube

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News