ΗΠΑ προς Αμερικάνους: "Μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία"

Σπορ
ΗΠΑ προς Αμερικάνους: "Μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ασφυκτική πίεση προς το Τόκιο δύο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

"Μην ταξιδέψετε στην Ιαπωνία" είναι η οδηγία του State Department των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες, δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Έξαρση κρουσμάτων στη χώρα και ασφυκτική πίεση προς το Τόκιο.

Δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων (21/7 έως 8/8), το State Department βάζει φωτιά στη φημολογία και στα σενάρια που γίνονται όλο και περισσότερα σχετικά με ενδεχόμενη οριστική ακύρωσή τους!

Η ομοσπονδιακή εκτελεστική υπηρεσία των ΗΠΑ ζητάει από τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν ταξίδια στην Ιαπωνία, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού, με αποτέλεσμα το Τόκιο, το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού εδώ και αρκετές εβδομάδες, να δέχεται όλο και περισσότερη πίεση εν όψει της γιορτής του παγκόσμιου αθλητισμού.

"Η έξαρση των κρουσμάτων είναι αποτέλεσμα της αργής διαδικασίας εμβολιασμού του πληθυσμού, καθώς μόλις το 3% έχει εμβολιαστεί. Την ίδια στιγμή, στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό ξεπερνάει το 40%" αναφέρει το Bloomberg το βράδυ της Δευτέρας (24/5).

Οι Αμερικανοί έβαλαν την Ιαπωνία στο τέταρτο επίπεδο επικινδυνότητας, στο οποίο υπάρχουν χώρες της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής, την ώρα που οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων προετοιμάζονται να υποδεχθούν 78 χιλιάδες ανθρώπους (πέρα από τους αθλητές), από τους περίπου 600 χιλιάδες που ήλπιζαν ότι θα έχουν από το εξωτερικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News